Λιτόχωρο: Εθελοντές κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια να σωθεί ένας αδέσποτος γατούλης σοβαρά τραυματισμένος

από Μυρτώ Τζώρτζου
γάτος Λιτόχωρο

Έκκληση για οικονομική βοήθεια κάνουν οι εθελοντές της ομάδας Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας” | Litóchoro που δραστηριοποιούνται στο Λιτόχωρο Πιερίας και σε όλη εκεί την περιοχή για ένα πραγματικά πολύ δύσκολο περιστατικό. Πρόκειται για ένα φοβικό τραυματισμένο γατούλη που κατάφεραν και τον έπιασαν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Είναι αδύνατον να πιάσεις κάποια ζώα όσο έμπειρος και αν είσαι, όσοι άνθρωποι και αν προσπαθήσουν. Οι εθελοντές το ξέρουν καλά αυτό. Υπάρχουν ζώα απίστευτα φοβικά που δεν θα σε πλησιάσουν σε καμία περίπτωση ακόμα και αν τους δώσεις το καλύτερο φαγητό του κόσμου. Δεν θα σε εμπιστευτούν ό,τι και να κάνεις. Δυστυχώς αυτά τα ζώα κινδυνεύουν να πεθάνουν από αρρώστιες και από τραύματα αφού κανείς δεν μπορεί να τα μεταφέρει στον κτηνίατρο για να τα βοηθήσει.

Κάπως έτσι συνέβαινε και με το γατούλη που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Το ζώο ήταν ένα χρόνο τραυματισμένο σοβαρά. Αλλά αδύνατο να πιαστεί. Όμως ήρθε η ώρα που τα κατάφεραν. Μετά από αγώνα και πολύ καλή συνεργασία. Αλλά είναι πιο σοβαρά από ό,τι υπολόγιζαν.

Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο. Το τραύμα του είναι βαθύ. Παίρνει αντιβίωση, χρειάζεται συχνά πλύσεις και αλλαγή στην πληγή όπου αυτό γίνεται μόνο με νάρκωση καθώς πρόκειται για αγριόγατα. Και δυστυχώς πονάει.

Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό, να δημιουργηθεί δηλαδή ένας ιστός από πάνω. Μπορεί να χρειαστεί από 20 μέρες νοσηλείας έως δύο μήνες. Τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι πολλά. Μιλάμε για ένα κόστος από 500 έως 1.300 ευρώ.

Οι εθελοντές του Περίτα δεν έχουν αυτά τα χρήματα. Αλλά δεν θέλουν να αφήσουν το γατούλη αβοήθητο. Κάνουν έκκληση σε όλους εμάς να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Ώστε να μείνει στην κλινική και να κλείσει καλά το τραύμα του. Να μη βγει βιαστικά πάλι έξω και μολυνθεί. Γιατί δεν θα τα καταφέρει. Ακόμα και λίγα ευρώ είναι σημαντικά για αυτούς. Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα.

Τράπεζα- Εθνική

ΑΡ.ΛΟΓ.GR 7301103940000039400129472

Δικαιούχος-Φιλοζωική  Ο Περίτας

Αιτιολογία- Γάτος

γάτος Λιτόχωρο
γάτος Λιτόχωρο
γάτος Λιτόχωρο
γάτος Λιτόχωρο
γάτος Λιτόχωρο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο