Μαυρόγυπας ακρωτηριάστηκε από ανεμογεννήτρια- Δυστυχώς δεν θα ξαναπετάξει

από Μυρτώ Τζώρτζου
ANIMA

Αμέτρητα ζώα και πουλιά καταφθάνουν αυτόν τον καιρό στο σταθμό της ANIMA ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, οι άνθρωποι της οποίας κάνουν τα πάντα για να τα σώσουν.

Χτυπημένα από αυτοκίνητο ζώα της άγριας φύσης, πυροβολημένα πουλιά και νεογέννητα που δεν μπορούν να μεγαλώσουν μόνα τους είναι λίγα από τα περιστατικά που καλείται η οργάνωση να διαχειριστεί.

Η αναπαραγωγική περίοδος στη φύση βρίσκεται, όπως μας ενημερώνουν, σε πλήρη εξέλιξη, κάτι που θα διαρκέσει με ολοένα και εντεινόμενο ρυθμό, μέχρι και τέλος Ιουνίου (που θα αρχίσει η αποκλιμάκωση).

Αυτό σημαίνει αύξηση των εισαγωγών στο σταθμό από μωρά κάθε είδους, πουλάκια αλλά και μικρά θηλαστικά. Η συμβολή όλων μας είτε με χρήματα είτε με ειδικές τροφές είτε με εθελοντική δουλειά είτε ό,τι άλλο χρειάζεται, είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Δυστυχώς αυτές τις μέρες ακόμα ένα άσχημο περιστατικό έφτασε στο σταθμό της ΑΝΙΜΑ. Πρόκειται για ένα νεαρό μαυρόγυπα, ο οποίος πήγε ακρωτηριασμένος από ανεμογεννήτρια. Το πουλί έφτασε στα χέρια τους χάρη, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στη συνεργασία της Aegean Airlines. Στάλθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς, και βρέθηκε χάρη στον πομπό που έφερε.

Τα νέα όμως είναι δυσάρεστα καθώς το άτυχο πουλί έχει ακρωτηριαστεί στο σημείο του καρπού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξαναπετάξει.

Και για άλλη μια φορά έρχεται το ερώτημα κατά πόσο αυτή η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη θα διαταράξει τη φύση και τη ζωή των πουλιών και των ζώων που ζουν εκεί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τον Αύγουστο του 2020 Τρεις ροδοπελεκάνοι βρέθηκαν σκοτωμένοι από τις ανεμογεννήτριες, στο Βαρνούντα στη Φλώρινα (ανατολικά των Πρεσπών. Τα πουλιά είχαν χτυπηθεί από τις ανεμογεννήτριες. Σε ένα μάλιστα από αυτά είχε κοπεί η μία φτερούγα.

Ας βοηθήσουμε, όπως μπορούμε τους ανθρώπους της ΑΝΙΜΑ, να ανταπεξέρθουν σε όλα αυτά τα αμέτρητα περιστατικά που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Κάντε κλικ στη σελίδα τους στο fb, γνωρίστε το έργο τους και συμβάλλετε στην τεράστια προσπάθειά τους.

ΑΝΙΜΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο