Με στραβή σπονδυλική στήλη και αστάθεια σερνόταν στο κολαστήριο Σπάρτης- Δείτε τον Ζίγκυ στη νέα του ζωή

από Μυρτώ Τζώρτζου
κυνοκομείο Σπάρτης

Οχτώ περίπου μήνες μετά από τις εξελίξεις στα δύο κυνοκομεία-κολαστήρια της Σπάρτης και τα ζώα που σώθηκαν προσπαθούν να ξανακερδίσουν τη ζωή σιγά σιγά. Με τη βοήθεια πάντα των εθελοντών που όλον αυτόν τον καιρό έκαναν τα δύνατα δυνατά για να τα επαναφέρουν πίσω στην κανονική ζωή. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η αυτοψία που έγινε εκείνες τις μέρες από το σωματείο Save a Greek Stray Save a Greek Stray στα αυτά τα κυνοκομεία είχε αποκαλύψει για άλλη μια φορά τη φρίκη που βίωναν τα ζώα εκεί. 400 ζώα σε άθλια κατάσταση. Οι καταγγελίες υπήρχαν χρόνια καθώς ελάχιστοι εθελοντές εκεί, με μεγάλο πόλεμο, προσπαθούσαν να κάνουν κάτι. Όμως δεν γινόταν τίποτα. Όλοι έκλειναν τα αυτιά. Σαν να μην τους αφορούσε το έγκλημα αυτό.  Και τα ζώα αργοπέθαιναν.

Χάρη λοιπόν στο Save a Greek Stray η υπόθεση προχώρησε.

Το σωματείο υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης. Ζητήθηκε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζήτησαν επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και είχαν γίνει τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καρλαύτης, Αντιδήμαρχος Προστασίας, Καθαριότητας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Η αρχή είχε γίνει.

Υπάρχουν δυστυχώς ζώα που δεν τα κατάφεραν. Υπάρχουν τα ζώα που έμειναν πίσω και ψάχνουν σπίτι. Υπάρχουν και εκείνα που παρά την άθλια κατάστασή τους πήγαν καλύτερα και βρήκαν σπίτι. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη ενός εθελοντή. Να δίνεται σε ένα ζώο μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι εθελοντές του Save a Greek Stray είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για ένα από αυτά, τον καλόψυχο, όπως τον χαρακτηρίζουν Ζίγκυ. Ο Ζίγκυ, με ακράτεια, με τη στραβή σπονδυλική στήλη και με αστάθεια, που έτρεχε και έπεφτε και ξανασηκωνόταν για να ξανατρέξει, βρήκε μια υπέροχη οικογένεια που θα του σβήσει όλες τις πληγές του παρελθόντος. Και θα τον βοηθήσει να γεννηθεί από την αρχή. Με αγάπη, φροντίδα και πολλά παιχνίδια.

Δείτε την ανάρτηση του Save a Greek Stray για την υιοθεσία του Ζίγκυ:

«Το λατρέψαμε αυτό το σκυλάκι. Ήταν το πιο καλόψυχο από όλα τα σκυλιά που πήραμε από το δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης, ίσως και το πιο καλόψυχο από όσα σκυλιά έχουν περάσει από το καταφύγιο όλα αυτά τα χρόνια. Με ακράτεια, με στραβή σπονδυλική στήλη και αστάθεια, έτρεχε και έπεφτε και ξανασηκωνόταν για να ξανατρέξει, και δεν σταματούσε να κουνάει την ουρά του ποτέ. Όλοι οι σκύλοι και όλοι οι άνθρωποι ήταν φίλοι του, ο κόσμος μέσα από τα μάτια του ήταν πάντα όμορφος και αυτός ήταν ο πιο τυχερός και χαρούμενος σκύλος. Έτσι ένιωθε, έτσι συμπεριφερόταν. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσο υπέροχη είναι η οικογένεια που βρήκε ο Ζίγκυ, και πόσο χαρούμενοι ήμαστε για αυτόν. Λατρεύει τους ανθρώπους και λατρεύει τους σκύλους, και πλέον έχει πέντε ανθρώπους και τρεις σκύλους για να μοιράζεται όλη αυτή την αγάπη που έχει μέσα του και ξεχειλίζει κάθε ώρα και στιγμή. Του άξιζε το καλύτερο και το βρήκε. Θα τον λατρεύουμε πάντα και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Μας έκανε λίγο καλύτερους ανθρώπους αυτό το πλάσμα, όντας απλά ο εαυτός του και χωρίς να προσπαθήσει καθόλου ❤️».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο