Μέγαρα: Κακοποίηση μωρού γαϊδαράκου- Αιμορραγούσε και του έλειπε ένα κομμάτι ποδιού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η φριχτή κακοποίηση του γαϊδάρου πριν από μερικές μέρες στο χωριό Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας στα Ιωάννινα   από τον αντιδήμαρχο, κάτι που οδήγησε δυστυχώς το ζώο σε ευθανασία, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πικρή αλήθεια: ότι τα ιπποειδή είναι από τα πιο βασανισμένα ζώα. Πλάσματα ενός κατώτερου Θεού. Εργαλεία στα χέρια του ανθρώπου που τα έχει για να κάνει τη δουλειά του. Και που τους φέρεται σαν να είναι αντικείμενα. Και όταν αυτά αρρωσταίνουν ή γερνούν ή κάτι παθαίνουν, απλώς τα πετάει.

Έτσι, λίγες μέρες μετά το συμβάν στο Γραμμένο έχουμε νέο συμβάν κακοποίησης. Αυτή τη φορά στην περιοχή των Μεγάρων στην Αττική. Το περιστατικό έκανε γνωστό η εθελόντρια Μαρία Αρκομάνη του Αδέσποτου Παλμού- Stray Pulse Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse | Facebook

Η ομάδα ενημερώθηκε από την Άμεση Δράση πως είχαν κλήση από κάτοικο της περιοχής για ένα γαϊδουράκι με κομμένο πόδι. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο, το οποίο υπέδειξε ο μάρτυρας. Και είδαν ένα πλάσμα με πόδι που αιμορραγούσε, που προσπαθούσε να φύγει και που του έλειπε κομμάτι ποδιού χαμηλά.

Άμεσα έγιναν όλες οι ενέργειες, αφαίρεση ζώου με εντολή εισαγγελέα, πήγε ο ιππίατρος αλλά και τρέιλερ ώστε να μεταφερθεί το ζωάκι σε ασφαλή χώρο.

Δείτε τι γράφει η εθελόντρια και την έκκληση που κάνει:

«Ο μικρούλης είναι 13 μηνών, παρά πολύ αδύνατος και θα κάνει για 15 μέρες ισχυρή θεραπεία, με καθαρισμούς, αντιβιώσεις, βιταμίνες, και συνεχείς εξετάσεις καθώς είναι αναιμικός και έχει μολύνσεις.

Εάν όλα πάνε καλά, θα βάλει σε 15 μέρες πρόσθετο ποδαράκι και θα ζήσει μια υπέροχη ζωή.

Έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και θα ενημερώνουμε συνέχεια για το θέμα καθώς θα υπάρχουν και άλλες εξελίξεις.
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας καθώς τα έξοδα θα είναι τεράστια. Τροφές, φάρμακα, επίδεσμοι, κρέμες, γιατροί και το πρόσθετο μέλος.
Όποιος μπορεί να μας βοηθήσει έστω με 1 ευρώ, βάζουμε τον αριθμό λογαριασμού του κέντρου που φιλοξενείται το γαϊδουράκι.
ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΛΥΤΗ
ΙΒΑΝ GR3601406570657002101081170
Voutsina Maria
ALPHA BANK
Αιτιολογία Zaxaroulis
Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά για αυτό το πλάσμα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα

Αδέσποτος Παλμός-Stray Pulse

Animal Rescue Team»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Δήμητρα 7 Σεπτεμβρίου, 2022 - 7:57 πμ

Όπως, πολύ σωστά, είπε ο Κανάκης του ‘Ράδιο Αρβύλα’
“Σε λάθος γάιδαρο, έκαναν ευθανασία”

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο