Νέος Κόσμος: Έσωσαν σκυλάκι σε άθλια κατάσταση, γέρικο και γεμάτο σκουλήκια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα απίστευτο και πρωτοφανές περιστατικό που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια ανέλαβε αυτές τις μέρες το σωματείο Save a Greek Stray Save a Greek Stray | Facebook.

Πρόκειται για το σκυλάκο που βλέπετε στις φωτογραφίες, του οποίου το πρόσωπο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε στην πρώτη φωτογραφία. Έτσι ήταν όταν βρέθηκε.

Τον είπαν Τζούλιαν. Ο Τζούλιαν ήταν ένα άτυχο σκυλάκι. Ζούσε με μια ηλικιωμένη σε αυτά τα χάλια. Και κάποια στιγμή βρέθηκε στο δρόμο.  Μια άμορφη μπάλα με τζίβες και βρομιά. Πουθενά δεν ξεχώριζες τίποτα.  Ένα ζώο-φάντασμα που σε καμία περίπτωση δεν θα επιβίωνε έτσι. Είχε ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Ο άτυχος Τζούλιαν στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς πλέον βρίσκεται στα χέρια των εθελοντών του Save a Greek Stray.

Το στρώμα που κάλυπτε το σώμα του δεν κοβόταν ούτε με ψαλίδι και ο κτηνίατρος δεν μπορούσε καν να τον ακροαστεί. Το κούρεμα και ο καλλωπισμός διήρκησαν 5 ολόκληρες ώρες. Και σε όλη τη διαδικασία, όπως αναφέρει το σωματείο, δεν έβγαλε άχνα. Δεν ακούστηκε καθόλου, δεν αντέδρασε, έμεινε όρθιος και ακίνητος πέντε ολόκληρες ώρες. Καθόταν υπομονετικά εντελώς αφημένος στα χέρια των ανθρώπων που το περιποιούνταν.

Η κατάστασή του ήταν πραγματικά τραγική. Ανάμεσα στο δέρμα του και σε όλο αυτό το πράγμα που τον κάλυπτε σαν πανοπλία ζούσαν σκουλήκια τα οποία δεν σταμάτησαν να πέφτουν στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία. Έσερνε τόσο βάρος που δυσκολευόταν να κρατήσει το κεφάλι του όρθιο και από τη μάζα στα πόδια του είχε ξεχάσει να περπατάει κανονικά.

Ο Τζούλιαν είναι ηλικιωμένος. Έχει καταρράκτη, καρδιά, χαλασμένα δόντια και ό,τι άλλο δείξουν οι εξετάσεις.

Οι εθελοντές που τον φρόντισαν αναφέρουν ότι: « Πλέον μυρίζει σαν μωρό. Βγαίνει βόλτα με λουρί, τρώει, πίνει, και μπορεί επιτέλους να μας κοιτάξει και να μας δει, και να νιώσει το άγγιγμά μας. Και ίσως και να ακούει κάτι, ελάχιστα. Να σας συστήσουμε (ξανά και σωστά) τον Τζούλιαν.»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο