Νέα Φιλαδέλφεια: Τον παράτησαν στο δρόμο και ζει λυπημένος σε κλουβί- Θα βρούμε ένα σπίτι στον σκυλάκο Πέρη;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ζει ένα ζωάκι σε κλουβί. Όμως τόσο άσχημο είναι και να ζει στο δρόμο και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κακοποιηθεί ή να χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Μπρος γκρεμός, που λένε, και πίσω ρέμα.

Όλα τα πλάσματα χρειάζονται μια οικογένεια. Χρειάζονται ένα σπίτι που θα τα αγαπάει, θα τα περιποιείται και θα τα κάνει να νιώθουν ευτυχία και γαλήνη. Το να υιοθετήσεις ένα ζώο από το δρόμο ή από καταφύγιο είναι η απόλυτη πράξη φιλοζωίας. Μην αγοράζουμε ζώα. Υπάρχουν τόσα που περιμένουν με λαχτάρα να τα πάρει κάποιος αγκαλιά και να ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία.

Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και ο σκυλάκος με το όνομα Πέρης. Ένα υπέροχο σκυλάκι που μέχρι τώρα δεν στάθηκε καθόλου τυχερό καθώς τον παράτησαν στο δρόμο και ζει εδώ και δύο χρόνια σε ένα κλουβί.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλoζωικος Ν. Φιλαδέλφειας – Friends of Animals NF ο Πέρης περνάει εντελώς απαρατήρητος από τους επισκέπτες του καταφυγίου. Λένε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Αν έστω ένα βλέμμα έπεφτε και μέσα στο συρμάτινο « σπίτι », θα έβλεπε ένα σκυλάκο να κρατάει το μπαλάκι του στο στόμα και να περιμένει με λαχτάρα κάποιος να τον πάει βόλτα.

Ή θα τον έβλεπε ξαπλωμένο πάνω στο σπιτάκι του, αγαπημένη του θέση, που του επιτρέπει να παρατηρεί τα πάντα σχεδόν αόρατος. Ή θα έβλεπε ένα ντροπαλό μουτράκι να μισοκρύβεται μέσα στο σπιτάκι του.»

Ο όμορφος Πέρης είναι περίπου 4 ετών και ψάχνει την αγάπη που τόσο στερήθηκε σε αυτά τα χρόνια της ζωής του. Ανθρωποκεντρικός ψάχνει μια αγκαλιά να χωθεί και να μη βγει από εκεί. Και σε αντάλλαγμα θα δώσει στον άνθρωπό του όλη την αγάπη του κόσμου.

Αν κάποιος θέλει να κάνει πραγματικά μια πράξη με οδηγό τη φιλοζωία, ας υιοθετήσει τον Πέρη με τον υπέροχο χαρακτήρα. Θα είναι ο καλύτερος φίλος του και ο πιο πιστός σύντροφός του.

Για να τον γνωρίσετε από κοντά και να δείτε τι υπέροχο πλάσμα είναι, μιλήστε με τους ανθρώπους του φιλοζωικού συλλόγου filozoikos.neasfiladelphias

Ο Πέρης σας περιμένει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο