Ζωοφιλική Φιλοθέης Ψυχικού
Έπιασαν και έβγαλαν το μεταλλικό στεφάνι που είχε ένα χρόνο στο λαιμό αδέσποτος γατούλης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ονομάστηκε “ο γάτος με το σιδηρούν περιδέραιο”. Πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο ζωάκι, το οποίο ζούσε πάνω από ένα χρόνο με ένα μεταλλικό στεφάνι, από δαπέδου στο λαιμό του, στη Φιλοθέη. Δεν ξέρουμε αν είχε προσπαθήσει κάποιος να το βοηθήσει και δεν μπόρεσε να τον πιάσει. Τα ζωάκια αυτά είναι συνήθως φοβικά από αυτό που τους συμβαίνει και δεν εμπιστεύονται εύκολα τους ανθρώπους. Και δεν έχουν και άδικο.

Το περιστατικό έμαθαν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ψυχικού Φιλοθέης όπου αποφάσισαν να δοκιμάσουν να τον πιάσουν ώστε να βγάλουν αυτό που τον βασάνιζε. Έμαθαν ότι βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Και πήγαν με όλα τα σχετικά, γατοπαγίδες, τροφές κτλ. Με τις κατάλληλες κινήσεις και υπομονή τα κατάφεραν. Ο γάτος μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, όπου του έβγαλε αυτό από το λαιμό, τον στείρωσε και του έκανε και στοματική περιποίηση καθώς είναι λίγο μεγάλος. Και βρίσκεται ξανά στα στέκια του.

https://www.facebook.com/zofipsy/photos/ms.c.eJxFzcENwDAIQ9GNKsDEhv0Xq5q09PqkbyMBV3BRvpy8cKC0IXNDwDsBrbYPwkBZR9QkNMtK9Quw3EAfEFCu9v~;lJLPBc8scWE9SwA1RMiIY.bps.a.3433172516715180/3433172656715166/?type=3&theater

Ελευθερος κυκλοφορεί ξανα ο γατος χωρις το μεταλλικο στεφανι που τον βαραινε για περισσοτερο απο ενα χρόνο.

Δημοσιεύτηκε από Ζω.Φι.Ψυ. στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Τα καταφέραμε! Μόλις αφαιρέσαμε το τελάρο από σιφώνι δαπέδου με το οποίο κυκλοφορούσε περισσότερο από έναν χρόνο!

Δεν γνωρίζαμε το περιστατικό μέχρι τη στιγμή που επί κορωνοϊού, τον φωτογράφισε περαστική και μας ειδοποίησε. Έκτοτε κάναμε έρευνα και ανακαλύψαμε ότι κυκλοφορούσε έτσι για πάνω απο ένα χρόνο. Σήμερα, σε αποικία που είχαμε πάει για στειρώσεις, μας ειδοποίησε εθελόντρια ότι την επισκέπτεται τακτικά τον τελευταίο καιρό. Τρια λεπτά μετά ο γάτος έτρωγε εκει. Είχαμε όλα τα σύνεργα ευτυχώς μαζί. Η ευκαιρία ήταν μεγάλη. Δεν καταφέραμε να πιάσουμε άλλο ζώο, αλλά ο γάτος με το σιδηρούν περιδέραιο μας έδωσε μεγάλη χαρά. Απελευθερώθηκε από το αρκετά βαρύ μεταλλικό κολάρο και σύντομα θα είναι πίσω στα στέκια του για νέες περιπέτειες. Επί τη ευκαιρία στειρώθηκε και δέχτηκε μια στοματική… περιποίηση καθώς είναι μεγάλης ηλικίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο