Νίκαια: Διέσωσαν γατούλη που είχε εγκλωβιστεί 3 μέρες σε κυπαρίσσι, στα 8 μέτρα ύψος- Ψάχνει σπίτι να μη γυρίσει στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση προστίθεται στο ενεργητικό της εθελοντικής ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία κάθε μέρα ασταμάτητα σώζει ζώα.
Η ομάδα ενημερώθηκε για ενήλικο γατούλη που είχε σκαρφαλώσει και εγκλωβιστεί σε ψηλό κυπαρίσσι σε πάρκο στην περιοχή της Νίκαιας. Οι εθελοντές της ήταν ήδη έξω στο δρόμο σε άλλα περιστατικά. Και ήταν εφικτό να μεταβούν άμεσα στο σημείο, αν και ο γατούλης, όπως είχαν ενημερωθεί, βρισκόταν στο δέντρο για 3 ολόκληρες μέρες.
Στο σημείο τους περίμεναν αυτοί που τους κάλεσαν για το περιστατικό αλλά και μια κοπέλα, η Νία, που γνώριζε τον γατούλη καθώς τον φρόντιζε στη γειτονιά από μωρό.
Επειδή όμως ο γατούλης δεν τους γνώριζε και δεν ανταποκρινόταν, κρίθηκε σκόπιμο να τον προσεγγίσει η ίδια η Νία. Έτσι, με απόχη που της έδωσε η ομάδα για να τον εγκλωβίσει, καθώς και λαχταριστή σαρδέλα για δέλαρ, μετά από αρκετές προσπάθειες, υπομονή και επιμονή, και καθοδήγηση από το έδαφος ελλείψει ορατότητας, κατέστη εφικτό ο γατούλης να προσεγγίσει αρκετά τη Νία. Με αποτέλεσμα εκείνη να μπορέσει να τον ασφαλίσει και να τον κατεβάσει μέσα στην απόχη.
Και όπως αναφέρουν οι ίδιοι ο γάτος δεν αντιστάθηκε καθόλου. Όταν μάλιστα τον κατέβασαν κάτω, δεχόταν χάδια από τους πάντες!
Το ζώο θα μείνει σε φιλοξενία για 2 μέρες ώστε να συνέλθει και έπειτα την Παρασκευή θα στειρωθεί ώστε να μην επανενταχθεί στους δρόμους αστείρωτος.
Οι εθελοντές αναφέρουν ότι ο γατούλης είναι ένα από τα λεγόμενα «διαμαντάκια του δρόμου». Απίστευτα καλόβολος, χαδιάρης και ανθρωποκεντρικός! Για αυτό πρέπει να βοηθήσουμε να βρει ένα μόνιμο σπίτι για να φύγει από το δρόμο.
Η ομάδα ευχαριστεί τους Άννα Βίονιδη και Μιχάλης Σ’ που τους κάλεσαν και τους περίμεναν στο σημείο παρέχοντας κάθε βοήθεια καθώς και την SJ OlinaNia που σήκωσε το βάρος της επιχείρησης!
Ο γατούλης θα στειρωθεί με την βοήθεια του SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece
Εθελοντές που συμμετείχαν: Ελενάκι (Elen Konte) και Alexis Mantzoros
Κάνουμε και εμείς έκκληση να κοινοποιήσουμε όλοι το γατούλη ώστε να βρει ένα σπίτι.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Η ομάδα διάσωσης Alma Libre απεγκλώβισε από υπόνομο γατούλα με τα μωρά της, που μόλις είχαν γεννηθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ) – 
Η ομάδα διάσωσης Alma Libre βοηθάει Δημοτικό Σχολείο που στειρώνει τη γατοαποικία του
Απεγκλώβισαν μωρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στη Νίκαια
Διέσωσαν μωρό γατάκι που είχε παγιδευτεί φοβισμένο στο διάζωμα της Κηφισού στο Αιγάλεω 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο