Ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκύλος του κόσμου ζει στην Ισπανία, λέγεται Bobi και είναι 31 ετών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο σκυλάκος με το όνομα Bobi είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκύλος του κόσμου καθώς γιορτάζει τα γενέθλιά του όπου θα σβήσει 31 κεράκια. Μπορεί να φαίνεται απίστετο αλλά είναι αληθινό. Και μάλιστα θα γίνει ένα πάρτι προς τιμή του όπου θα παραβρεθούν πάνω από 100 άτομα.

Ο όμορφος Bobi, ο οποίος πλέον κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο μεγάλος σε ηλικία σκύλος στον κόσμο, γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1992 και ζει στην Πορτογαλία στο χωριό Conqueiros.

Ο κηδεμόνας του Leonel Costa είπε στο Γκίνες ότι θα οργανώσει ένα «πολύ παραδοσιακό» πορτογαλικό πάρτι —με «περισσότερα από 100 άτομα» — για να γιορτάσει τα 31α γενέθλια του Bobi. Πολλοί μάλιστα από τους καλεσμένους θα έρθουν από άλλα μέρη του κόσμου στην Πορτογαλία.

Ο 38χρονος Costa περήφανος για το σκύλο του αναφέρει σε συνέντευξή του «Πολλοί δημοσιογράφοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τον Bobi και πολλοί άλλοι ήρθαν με αεροπλάνο στην Πορτογαλία για να φωτογραφηθούν μαζί του. Έχουν έρθει από όλη την Ευρώπη, καθώς και τις ΗΠΑ, ακόμη και την Ιαπωνία.»

Και όσο για το σκυλάκο, αυτός παραμένει μια χαρά στην υγεία του. Το μόνο που τον δυσκόλεψε αυτές τις μέρες ήταν ότι έπρεπε να σηκωθεί και να ποζάρει με όλους αυτούς που ήρθαν για μια φωτογραφία μαζί του. Αυτό ήταν κουραστικό για τον 31χρονο σκύλο που πλέον έχει γίνει σταρ.

Ο Bobi είναι καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα τσοπανόσκυλων με προσδόκιμο ζωής 12-14 ετών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες στη ζωή που εδώ και πάνω από 30 χρόνια τον έχουμε κοντά μας και απολαμβάνουμε την πολύτιμη παρέα του. Και νιώθουμε απέραντη χαρά που κέρδισε το βραβείο Γκίνες», θα πει ο Costa.

Ο Bobi αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το 2018, αλλά βγήκε νικητής. Σήμερα έχει μερικά προβλήματα όρασης και κάποια κινητικότητας, αποτέλεσμα φυσικά της ηλικίας του.

Ο σκύλος δεν είναι απλά ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου, αλλά ο γηραιότερος στην ιστορία – τουλάχιστον σύμφωνα με τα Guinness World Records.

Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος της ιστορίας, μια σκυλίτσα με το όνομα Μπλούι, έζησε μεταξύ του 1910 και του 1939 και έφτασε σε ηλικία τα 29 χρόνια και 5 μήνες.

Ο Bobi έζησε υπέοχη ζωή. Ήταν πάντα ελεύθερος να γυρίζει στα δάση και τους αγρούς που περιτριγυρίζουν το σπίτι της οικογένειας Costa.

GUINNESS WORLD RECORDS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο