Ξάνθη: Μαθητές πήγαν στο καταφύγιο να χαϊδέψουν τα σκυλάκια και να παίξουν μαζί τους

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ξάνθη καταφύγιο

Εδώ και χρόνια-να μην πούμε καλύτερα δεκαετίες-η φιλοζωική κοινότητα αλλά και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάνουν έκκληση στους κυβερνώντες να εντάξουν το μάθημα της φιλοζωίας-οικολογίας στα σχολεία. Σε μια χώρα που έχει την πρωτιά στις κακοποιήσεις ζώων, η καλλιέργεια φιλοζωικής παιδείας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη.

Και όμως καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπόψη της αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Γιατί για να αλλάξει κάτι, πρέπει να εκπαιδευτούν οι νέες γενιές. Τότε υπάρχει κάποια ελπίδα. Τότε μπορεί να γίνει κάτι καλό για τα ζώα αλλά και τη φύση που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο πλανήτης που ζούμε καταστρέφεται καθημερινά και αν δεν βάλουμε τα θεμέλια μιας σωστής εκπαίδευσης τώρα, στο μέλλον θα είναι αργά. Γιατί δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Έτσι όταν βλέπουμε κάτι που έχει να κάνει με παιδιά και ζώα, θέλουμε να το προβάλλουμε ώστε να γίνει παράδειγμα και για άλλους. Η ενσυναίσθηση καλλιεργείται. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Ο λόγος για μια ανάρτηση που έκαναν οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Adespotoulia Xanthis | Xánthi, η οποία έχει να κάνει με υπέροχη επίσκεψη. Μια επίσκεψη που πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες μαθητές από το Μεινωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης στο καταφύγιο αδέσποτων της πόλης.

Τα παιδιά της της Γ’ γυμνάσιου, σε πρόγραμμα για τον εθελοντισμό, μαζί με τις καθηγήτριες Αλεξίου Αγγελική, Αλεξανδρίδου Αντριάνα και Σπυροπούλου Σοφία, πήγαν στο καταφύγιο για να δουν τα ζωάκια από κοντά. Και, όπως είναι λογικό, ξετρελάθηκαν με τα σκυλιά τα οποία και εκείνα με τη σειρά τους έκαναν σαν τρελά μόλις είδαν τα παιδιά.

Έτσι οι μαθητές έπαιξαν με τα σκυλάκια, τους έδωσαν αμέτρητα χάδια και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Η ομάδα αναφέρει για την υπέροχη αυτή επίσκεψη: 

«Έχουν έρθει πολλά σχολεία στο χώρο μας! Το συγκεκριμένο ξεχώρισε για την ευγενία και τους τρόπους!

Συγχαρητήρια στους γονείς και τις εκπαιδευτικούς….Χαρά μας που σας είχαμε κοντά μας!
Ευχαριστούμε για τη γενναιόδωρη δωρεά σας. Μας δίνετε ελπίδα!»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο