Ρούλα Πισπιρίγκου: Όταν έψαχνε το σκύλο της Σίμπα που είχε χαθεί- Τι να απέγινε αυτό το ζώο;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Με κομμένη κυριολεκτικά την ανάσα παρακολουθούμε το θρίλερ που διαδραματίζεται τον τελευταίο καιρό στην Πάτρα με το θάνατο των τριών κοριτσιών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στη ΓΑΔΑ από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (30.03.2022) όταν και συνελήφθη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε μεγάλη δόση κεταμίνης. Φυσικά θα διερευνηθούν και οι θάνατοι των δύο άλλων παιδιών της.
Μια ιστορία που δεν είναι γνωστή -χωρίς να τη συσχετίζουμε με όλα αυτά αλλά είναι ενδιαφέρουσα- έχει να κάνει με το σκύλο που είχε κάποτε το ζευγάρι. Τον Σίμπα. Ο Σίμπα ήταν πρώην αδέσποτο που είχαν υιοθετήσει. Είμαστε στις 20 Νοεμβρίου του 2014 όταν φιλοζωική σελίδα της Πάτρας ανέφερε ότι ο σκύλος του ζευγαριού είχε χαθεί. Η κ. Πισπιρίγκου έκανε έκκληση μήπως κάποιος τον έχει δει. Στην ανάρτηση υπάρχει και ένα κινητό, πιθανόν της ίδιας αλλά και το όνομά της από κάτω Manos-Roula Daskalaki. (Xρησιμοποιούσε φαίνεται τότε και το επίθετο του συζύγου της).
Ο σκύλος είχε χαθεί και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Η αγγελία έγραφε (παραθέτουμε το ποστ όπως ανέβηκε, διατηρώντας την ορθογραφία του):
«Χάθηκε εχθές στην περιοχή Αγίας Σοφίας πιθανές περιοχές που εχει παει ζαβλανι αγία σοφία μίνι περιμετρικη κοινοποίηστε το αν μπορείτε τηλέφωνο επικοινωνίας 6970365178 ακούει στο όνομα σιμπα και φοράει μπλε περιλαιμιο..» Manos-Roula Daskalaki
Σε κάποιους που ρωτούσαν λεπτομέρειες η κ. Πισπιρίγκου ανέφερε ότι θα δοθεί αμοιβή σε όποιον βρει το σκύλο. Ότι τους είχε ξαναφύγει, λόγω του ότι ήταν πρώην αδέσποτος, όπως έγραφε η ίδια, και είχε μάθει έτσι. Και ότι δεν ήταν στειρωμένος, γεγονός που μπορεί να ήταν άλλη μία αιτία που έφευγε. Αλλά επρόκειτο να τον στειρώσουν. Μια μάλιστα κυρία με τα αρχικά I.D. την εξέπληξε το γεγονός ρωτώντας: «Πάλι χάθηκε;»
Σε επόμενο ποστ κάποιες μέρες μετά η κ. Πισπιρίγκου, όταν ρωτήθηκε αν έχει βρει τον Σίμπα, απάντησε ότι δυστυχώς οι προσπάθειές τους ήταν άκαρπες. Και ότι ήταν δύσκολο να βρεθεί γιατί κανείς δεν τον είχε δει. Παρακαλούσε μάλιστα να τη βοηθήσει ο κόσμος γιατί ο σκύλος ήταν πυροβολημένος και χρειαζόταν τα φάρμακά του.
Το σκυλάκο τελικά κάποιοι τον είδαν. Η κ. Πισπιρίγκου τους συμβούλεψε να μην τον πλησιάσουν γιατί φοβάται αλλά να την πάρουν τηλέφωνο. Το επόμενο ποστ ήταν, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ότι ο σκύλος βρέθηκε και ήταν ξανά με την οικογένειά του.
Δεν γνωρίζουμε αν ο σκύλος σήμερα ζει και πού βρίσκεται καθώς δεν έχει γίνει καμία αναφορά για αυτόν.
Η υπόθεση που μας έχει σοκάρει:
Η οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου έχασε και τα 3 κοριτσάκια της μέσα σε περίπου 3 χρόνια. Η πρώτη κόρη, η Μαλένα, πεθαίνει σε ηλικία 3,5 ετών το 2019. Δύο χρόνια μετά, το 2021 πεθαίνει το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας, η μόλις 6 μηνών Ίριδα. Και πριν από λίγο καιρό, στις 29 Ιανουαρίου 2022, φεύγει από τη ζωή και το τρίτο παιδάκι τους, η Τζωρτζίνα, σε ηλικία 9 ετών.
Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οι αρχές είχαν ενημέρωση για την ανίχνευση της κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας και το βασικό ζητούμενο ήταν η επαλήθευση της ποσότητας και της θανατηφόρου δράσης της ουσίας ώστε να έχουν “δεμένη” την υπόθεση και να προχωρήσουν στον εντοπισμό του μηχανισμού θανάτου του κοριτσιού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, οι γιατροί απέδειξαν πως στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος, ποσότητα, όπως ανέφεραν, ικανή να σκοτώσει και ελέφαντα.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

catherine 19 Μαρτίου, 2022 - 10:48 μμ

Oooboo what the/ help with posts for the dog propably was abused with different ways God help all the poor dogs and cats who suffers so much from humans is not a good thing only God can help us

Reply
Catherine Tsangalia 19 Μαρτίου, 2022 - 10:53 μμ

Is there a reason the dog to try to leave from there but if there are children maybe not cause if children have good behaviour maybe he stay for them to protect them onl6 ehat i say God is great help us to help

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο