Οι εθελοντές της Alma Libre διέσωσαν χτυπημένη γατούλα που ήταν σε διάζωμα της Κηφισού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, μια διάσωση, η οποία, όπως φαίνεται, δεν ήταν και τόσο εύκολη.

Η ομάδα κλήθηκε για τη διάσωση μια ενήλικης γάτας που τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να διασχίσει τη γνωστή παγίδα θανάτου, όπως τη χαρακτηρίζουν οι εθελοντές, στη Λεωφόρο Κηφισού, έναντι των ΚΤΕΛ. Στο σημείο πήγαν άμεσα δυο εθελοντές και στη συνέχεια και τρίτος.

Με τη βοήθεια του περιπολικού του Α’ τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, που κατάφερε και έκανε ανάσχεση της κυκλοφορίας ώστε να γίνει πιο εύκολη η επιχείρηση διάσωσης, κατάφεραν να προσεγγίσουν το ζώο και να το ασφαλίσουν με απόχη και έπειτα με ντρόπερ.

Η γατούλα μεταφέρθηκε στο ΙΑΣΙΣ ΖΩΩΝ. Μπορεί να μην είχε τίποτα σπασμένο αλλά είχε εμφανή εξωτερικά τραύματα και αιμορραγία στο κεφάλι, κάτι που όμως δεν επηρέαζε την υγεία της. Οπότε πήρε εξιτήριο ώστε να μείνει λίγες μέρες σε σπίτι και να επανενταχθεί.

Η ομάδα αναφέρει: 

“Το κόστος της ακτινογραφίας, της νοσηλείας και των φαρμάκων που έλαβε η γατούλα είναι στα 44 ευρώ. Παρακαλούμε βοηθήστε με την κάλυψη των εξόδων αυτών επικοινωνώντας με το κτηνιατρείο για στοιχεία λογαριασμού αναφέροντας τη γάτα για την οποία προορίζονται (Gata Kifi / Alma Libre).

Ευχαριστούμε την κυρία που είδε το ζώο και μας κάλεσε για βοήθεια. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, σε μία περίοδο πολύ έντονης συμφόρησης, πήγαινε με υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα στα αριστερά της λεωφόρου με αποτέλεσμα να εντοπίσει την τραυματισμένη γατούλα εύκολα. Βέβαια, μαζί της την είδαν και εκατοντάδες άλλοι οδηγοί που περνούσαν από το ίδιο σημείο, ένα τραυματισμένο ζώο να σφαδάζει στους πόνους, πλην όμως συνέχισαν αμέριμνοι το δρόμο τους…
Εθελοντές μας που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte, Βαγγελης Σ., Alexis Mantzoros.
Ευχαριστούμε την Dora Lois για την αναγνωριστική αποστολή και τα πολύτιμα στοιχεία που συντόμευσαν το χρόνο ανταπόκρισής μας.
Ευχαριστούμε και το ιατρικό προσωπικό του Ίασις για την άμεση ανταπόκριση κι ευαισθησία τους.

Να πούμε τέλος ότι παρά τον πόνο της, η γατούλα αποδείχθηκε απροσδόκητα συνεσταλμένη και χαδιάρα!!! Της αξίζει κάτι καλύτερο από επανένταξη πίσω στο δρόμο, αλλά για τον σκοπό αυτό θα πρέπει κάποιος να ανοίξει το σπίτι του έστω για φιλοξενία” Alma Libre – Hellenic Animal

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Άλλες διασώσεις της ομάδας:

Η ομάδα διάσωσης Alma Libre απεγκλώβισε από υπόνομο γατούλα με τα μωρά της, που μόλις είχαν γεννηθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ) – 
Η ομάδα διάσωσης Alma Libre βοηθάει Δημοτικό Σχολείο που στειρώνει τη γατοαποικία του
Απεγκλώβισαν μωρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στη Νίκαια
Διέσωσαν μωρό γατάκι που είχε παγιδευτεί φοβισμένο στο διάζωμα της Κηφισού στο Αιγάλεω 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο