Ουκρανία: Ο 12χρονος Ντανίλο αγκαλιά με τη γατούλα στο συντρίμμια του σπιτιού του- Η μητέρα του πρόκειται να ακρωτηριαστεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζουν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και να μας φέρνουν απίστευτη λύπη. Άνθρωποι σε απελπισία. Νεκροί, πρόσφυγες, κατεστραμμένα σπίτια, φόβος και μια μυρωδιά θανάτου που ποτέ οι άνθρωποι εκεί που θα επιβιώσουν δεν θα την ξεχάσουν.

Και μαζί με αυτούς και τα ζώα. Άλλα αθώα πλάσματα που την πληρώνουν χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Και εδώ οι εικόνες είναι θλιβερές. Όπως αυτή που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα νεαρό στα χαλάσματα του σπιτιού του.

Πρόκειται για τον 12χρονο Ντανίλο, ο οποίος φωτογραφίζεται, στο κατεστραμμένο σπίτι του στα περίχωρα του Τσερνίχιβ. Το Τσερνίχιβ, επίσης γνωστό ως Τσερνίγκοφ, είναι ιστορική πόλη στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Αγκαλιά με τη γατούλα του και περιμένοντας να ακρωτηριαστεί η μητέρα του από το βομβαρδισμό του σπιτιού τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ζει και αυτός τον εφιάλτη του πολέμου. Τι να σκέφτεται άραγε; Ποιο να είναι το μέλλον του; Πού θα ζήσει; Για το μόνο που έχουμε απάντηση είναι αν θα ξεχάσει ποτέ όλο αυτό. Όχι φυσικά. Θα το κουβαλάει για πάντα μαζί του.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

(Фото: AP/Євгеній Малолєтка Φωτογραφία: AP / Ευγένιος Μαλολέτκα)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο