Ουκρανία, Πολτάβα: Έσωσαν σκελετωμένο γατάκι που ήταν κλεισμένο σε υπόγειο- Βρήκε και σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ιδιαίτερα σπουδαία διάσωση έγινε αυτές τις μέρες στην πόλη Πολτάβα της Ουκρανίας και έχει να κάνει με μια γατούλα που είχε αφεθεί μόνη της μέρες σε ένα υπόγειο και στην κυριολεξία αργοπέθαινε.

Αυτές τις μέρες ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο πόλεις στην κεντρική Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και κτίρια κατοικιών. Μια από αυτές τις πόλεις είναι η Πολτάβα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της περιφέρειας. Η Πολτάβα είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Πολτάβα, στην ανατολική-κεντρική Ουκρανία. «Ένας πύραυλος έπληξε στη διάρκεια της νύκτας μία από τις εγκαταστάσεις υποδομής», έγραψε σε στο Ίντερνετ ο Ντμίτρι Λούνιν.

Η δεύτερη πόλη είναι το Κρεμεντσούκ, μια σημαντική βιομηχανική πόλη στην κεντρική Ουκρανία που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου (είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός στην Ευρώπη μετά το Βόλγα και το Δούναβη). Εδώ το ουκρανικό διυλιστήριο καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Την ώρα που οι βομβαρδισμοί από τη ρωσική πλευρά είναι συνεχείς καταστρέφοντας πόλεις και σκοτώνοντας ανθρώπους, κάποιο δίνουν ταυτόχρονα και μια άλλη μάχη. Με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους. Είναι οι εθελοντές που ασχολούνται με τις διασώσεις ζώων. Οι άνθρωποι που έχουν δείξει απίστευτη δύναμη και θέληση. Και αυτό μας έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή.

Μια από τις φοβερές ομάδες που δεν σταματούν να διασώζουν ζώα είναι η ομάδα Zoo Patrol Kyiv ЗооПатруль. Ο κόσμος δεν σταματάει να τους ευχαριστεί για το τεράστιο έργο τους. Στη σελίδα τους στο Facebook παρουσιάζουν και άλλες διασώσεις εθελοντών αλλά κάνουν και εκκλήσεις για ζώα σε ανάγκη καθώς, όπως καταλαβαίνουμε, δεν μπορούν να βρίσκονται παντού.

Μια από τις τελευταίες διασώσεις που μας δείχνουν είναι η γατούλα που σας λέγαμε στην αρχή και βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Η γατούλα αφέθηκε σε ένα υπόγειο στην Πολτάβα μόνη της και χωρίς τροφή για μέρες. Και αργοπέθαινε αβοήθητη. Βλέπουμε άλλωστε πόσο σκελετωμένη και ταλαιπωρημένη είναι. Δεν ξέρουμε τι συνέβη στην οικογένειά της και την άφησε εκεί μέσα. Ευτυχώς την εντόπισαν κάποιοι άνθρωποι εκεί και κατάφεραν και την απεγκλώβισαν. Το πλασματάκι σώθηκε. Και όπως μαθαίνουμε βρήκε και σπίτι. Μέσα στην ατυχία της στάθηκε τελικά τυχερή.

από τη Μυρτώ Tζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο