Π.Φ.Π.Ο: Μετά την ευθανασία ας σταματήσει η εκμετάλλευση της μικρής τίγρης των σκουπιδιών

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αττικό Πάρκο

Να σταματήσει η εκμετάλλευση της μικρής τίγρης, μετά την ευθανασία, ζητάει με ανακοίνωσή της η Π.Φ.Π.Ο. Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Το μόλις 4 μηνών τιγράκι βρέθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου πεταμένο σε σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η ανάρτηση της Π.Φ.Π.Ο

Το προηγούμενο διάστημα ήμασταν αποδέκτες πολλών μηνυμάτων αγωνίας από φιλόζωους σχετικά με την τύχη της μικρής λευκής τίγρης που βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Κατανοούμε τη θλίψη και το θυμό για την άσχημη μοίρα του μικρού ζώου, ιδιαίτερα μετά το επικοινωνιακό σόου που παίχτηκε όλη την προηγούμενη περίοδο και δημιούργησε μια απίστευτη σύγχυση γύρω από το θέμα, συσκοτίζοντας το πραγματικό πρόβλημα.
Μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτή την κατάσταση φέρει πρώτα από όλα η ίδια η Πολιτεία αλλά και συγκεκριμένα άτομα από το χώρο της φιλοζωίας που χρησιμοποίησαν το θέμα χωρίς σοβαρότητα και με αποκλειστικό στόχο την προβολή τους.
Ως ΠΦΠΟ, έχοντας κάνει κινήσεις και για την τύχη της μικρής τίγρης και για την αποκάλυψη των υπεύθυνων, κρατηθήκαμε έξω από το επικοινωνιακό πανηγύρι για δύο λόγους:
– Γιατί ήδη από τις πρώτες ακτινογραφίες ήταν φανερό ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή και οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν λίγες για το άμοιρο τιγράκι, οπότε όλος αυτός ο θόρυβος είχε σαν στόχο απλώς την πρόκληση συγκίνησης
– Γιατί με όλο αυτό το σόου, πέρασε σε δεύτερη μοίρα ο εντοπισμός των υπευθύνων και η εξάρθρωση του κυκλώματος που φέρνει συνεχώς άγρια ζώα στην Ελλάδα, των οποίων η τύχη είναι παρόμοια ή και χειρότερη.
Δυστυχώς το τιγράκι των σκουπιδιών δεν μπορούσαμε να το σώσουμε, πρέπει όμως να σώσουμε τα αδερφάκια του και τα άλλα ζώα που διακινούνται και υποφέρουν σε βίλες, σε κλαμπ, σε κοσμικά θέρετρα.
Σήμερα απαιτούμε από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα: να αξιοποιήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχει στα χέρια της για τους υπεύθυνους, να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη και να πάρει μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπόριου άγριων ζώων. Τίγρεις, λιοντάρια και άλλα άγρια ζώα δεν πέφτουν με αλεξίπτωτα. Μπαίνουν στην Ελλάδα από σύνορα και τελωνεία και είναι εύκολο να ελεγχθούν εάν υπάρχει η πρόθεση να γίνει.
Ας αφήσουν λοιπόν όλοι τα κροκοδείλια δάκρυα για το τιγράκι και ας φροντίσουν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που φυλακίζουν και αναπαράγουν τιγράκια ως σύμβολο πλούτου και δύναμης. Το χρωστάμε στη μικρή Χασίγια που τόσο άδικα σφράγισαν τη μοίρα της.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο