Παππάδος Λέσβου: Σε κρίσιμη κατάσταση η αδέσποτη σκυλίτσα που βρέθηκε πυροβολημένη

από Μυρτώ Τζώρτζου
κακοποίηση

Ακόμα ένα άθλιο περιστατικό πυροβολισμού αδέσποτου ζώου έγινε, αυτή τη φορά, στη Λέσβο, στον Παππάδο.

Στις 10 Απριλίου 2023, περίπου 10 το πρωί, εθελοντές της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece, οι οποίοι είχαν μεταβεί για να αφήσουν τροφή για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Παπάδου Λέσβου μια θηλυκή αδέσποτη. Η σκυλίτσα ήταν βαρύτατα τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο.

Το ζώο, όπως αναφέρουν, μεταφέρθηκε άμεσα σε ιδιωτικό κτηνιατρείο -αφού ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει ακόμα πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Αμέσως χειρουργήθηκε και δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τα περιστατικά με τα ζώα που πυροβολούνται στη χώρα μας είναι δυστυχώς σχεδόν καθημερινά. Όποιος δεν θέλει κάποιο αδέσποτο, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα και χωρίς να τον νοιάζει τίποτα, βγαίνει έξω στο δρόμο και απλά το πυροβολεί. Ελάχιστα μάλιστα είναι τα περιστατικά που δράστης γίνεται γνωστός. Και ο λόγος είναι ότι κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν θέλει, όπως λένε, να ανακατευτεί.

Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό, ας μιλήσει. Οι άνθρωποι που φέρονται έτσι σε ανυπεράσπιστα ζώα είναι επικίνδυνοι και δεν πρέπει να τους αφήνουμε ατιμώρητους. Μιλήστε. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Η άτυχη σκυλίτσα είναι σοβαρά. Ελπίζουμε να τα καταφέρει και να ζήσει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο