Έγινε ευθανασία στη Χασίγια, το λευκό τιγράκι, που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Πάρκο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αττικό Πάρκο

Πολύ άσχημα αλλά αναμενόμενα είναι τα νέα για το λευκό τιγράκι, τη Χασίγια, που βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στα σκουπίδια έξω από το Αττικό πάρκο καθώς οι γιατροί που το περιθάλπουν προχώρησαν σε αυτό που απευχόμασταν όλοι, σε ευθανασία. Αν και τα πράγματα έδειχναν ότι πάμε προς τα εκεί, εντούτοις η στενοχώρια όλων όσοι αγάπησαν, έστω και εξ αποστάσεως, αυτό το πλάσμα είναι μεγάλη.

Το άτυχο ζώο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του είχε μεταφερθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός Αττικής όπου έδινε έναν αγώνα επιβίωσης και όλοι μας ευχόμαστε να τα καταφέρει. Αρχικά δεν μπορούσε να τραφεί μόνο του και αυτό γινόταν μόνο με τη βοήθεια των φροντιστών του Αττικού Πάρκου.

Την Τετάρτη, στις 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα, όπως είχε αναφέρει το Αττικό Πάρκο, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισής του.

Το νεαρό ζώο αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιόριζαν σε μεγάλο βαθμό και έκαναν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.

Η αρχική σκέψη ήταν να μεταφερθεί σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του

Τις τελευταίες μέρες γράφτηκε ότι το ζώο έπαθε ανακοπή, όμως ο δημιουργός του Αττικού Πάρκου ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια.

Εδώ αξίζει να πούμε την απίστευτη παραφιλολογία που δημιουργήθηκε όλες αυτές τις μέρες με τα συνεχή και αντικρουόμενα δημοσιεύματα που μιλούσαν για την υγεία του. Φτάνοντάς μας σε σημείο να μην ξέρουμε τι θα πιστέψουμε και τι όχι. Ήταν τόσο χάλια από την πρώτη στιγμή και είχε αβάσταχτους πόνους για τους οποίους έπαιρνε παυσίπονα; Ή όχι και το ζώο θα τα κατάφερνε αφού οι ειδικοί θα έκαναν τα πάντα; Μέχρι και ότι βγήκε για πρώτη φορά στον ήλιο, τον οποίο, όπως  μας είπαν και άρχιζε να χαίρεται. 

Έγιναν λάθος χειρισμοί; Έπρεπε να μεταφερθεί σε εξεδεικευμένη κλινική στο εξωτερικό; Πότε φάνηκε ότι ο μόνος δρόμος είναι η ευθανασία; Και αν είχε φανεί από νωρίς, τι το κρατούσαν να υποφέρει;

Για αυτό μάλιστα το λόγο πολλοί φιλόζωοι έκαναν να έκκληση στους υπεύθυνους, πριν γίνει ευθανασία, να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

Η Χασίγια θα είναι πάντα στις καρδιές μας. Η σύντομη και επώδυνη ζωή της θα μας δείχνει πάντα το μέγεθος της απληστίας του ανθρώπου που έχει οδηγήσει τα ζώα και γενικά τη φύση σε καταστροφή καθώς ποτέ δεν σεβάστηκε τους κανόνες τους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο