Περιστέρι: Διέσωσαν χτυπημένο από αυτοκίνητο γάτο που έπεσε σε σωλήνα ρείθρου- Το ζώο έχει συντριπτικό σπάσιμο σπονδυλικής στήλης και κομμένο νωτιαίο μυελό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Άλλη μια δύσκολη και επικίνδυνη διάσωση κατάφεραν οι εθελοντές της ομάδας  Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι δεν υπάρχει μέρα που να μην κάνουν κάποια διάσωση ζώου που κινδυνεύει -και συχνά περισσότερο από μια διασώσεις.
Το περιστατικό για το οποίο μας ενημερώνουν έλαβε χώρα στο Περιστέρι όταν ένας ενήλικος γάτος, τραυματισμένος από χτύπημα αυτοκινήτου, εγκλωβίστηκε σε σωλήνα ρείθρου. Οι εθελοντές αναφέρουν: ” Ενήλικος γάτος στο Περιστέρι εγκλωβισμένος σε σωλήνα ρείθρου. Κατά τις μεσημεριανές ώρες το ζώο χτυπήθηκε άσχημα από διερχόμενο όχημα. Κάτοικοι της περιοχής μαζί με εθελοντές προσπάθησαν να πιάσουν το δύστυχο ζωάκι αλλά εκείνο τρομαγμένο βρήκε εκεί καταφύγιο, πού αλλού….; Στο κοντινότερο ρείθρο.” Και συνεχίζουν: “Όντας υπό στρες το ζώο βρήκε το κοντινότερο άνοιγμα και κύλισε σε αυτό του οποίου η κεντρική σωλήνα πέντε μέτρων οδηγούσε στα κεντρικά δωμάτια των ομβρίων υδάτων.”
Τα πράγματα ήταν, όπως καταλαβαίνουμε, σοβαρά και ιδιαίτερα δύσκολα. Οι άνθρωποι της ομάδας στην ανάρτησή τους αναφέρουν ότι κλήθηκε η ΕΥΔΑΠ, η οποία έδωσε το παρόν ανοίγοντας παράπλευρο κεντρικό καπάκι. Το ζώο όμως δεν φαινόταν πουθενά δυστυχώς καθώς το συγκεκριμένο σημείο δεν επικοινωνούσε με το επίμαχο ρείθρο.”
Αρχικά άνοιξαν το καπάκι του ρείθρου και απόκτησαν τελικά επαφή με το ζώο. Ξεχώριζε μάλιστα μέρος από το σωματάκι του στον κεντρικό λοξό αγωγό. Η διασωστική παρέμβαση ήταν μονόδρομος. Τρόπος μόνο, όπως λέει η ομάδα, ήταν να ασχοληθεί μόνο ένας για προσέγγιση του ζώου, το οποίο ήταν, όπως μαθαίνουμε παγωμένο από το φόβο και το στρες.
Ανοίχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη το καπάκι και οι δύο εθελοντές κατέβηκαν εισχωρώντας μερικά μέτρα στον κεντρικό αγωγό.
Το ζώο το είχαν σε ένα μέτρο απόσταση περίπου ακούνητο και αχνά ακουγόταν το λυπημένο νιαούρισμά του.
Κοντά τους υπήρχε μποξ μεταφοράς και με απαλές κινήσεις το μετέφεραν μέσα σε αυτό μέχρι να το βγάλουν στην επιφάνεια.
Το ζωάκι παρέλαβε ο φίλος της ομάδας Παναγιώτης, ο  οποίος κίνησε την όλη διαδικασία της διάσωσης καθώς ενημέρωσε την κυρία Όλγα Γ. και εν συνέχεια εκείνη εμάς.
Προσκομίσθηκε σε τοπικό ιατρείο, στο οποίο δυστυχώς έγινε η διάγνωση ότι υπήρχε συντριπτικό σπάσιμο σπονδυλικής στήλης και κομμένος νωτιαίος μυελός.
Το πολύ άσχημο είναι ότι δεν νιώθει απολύτως τίποτα από τη μέση και κάτω αυτό δεν είναι καλό σημάδι.
Η τεράστια προσπάθεια των εθελοντών συνεχίζεται. Θα κάνουν τα πάντα για να το κάνουν όσο μπορούν καλά. Σε συνεργασία πάντα πάντα με το θεράποντα γιατρό. Ακόμα δεν γνωρίζουν αν μπορεί το ζώο στην κατάσταση που βρίσκεται να μπει σε χειρουργείο με θετικά αποτελέσματα.
Οι εθελοντές αναφέρουν για το συγκεκριμένο περιστατικό:
Αν όλα πάνε καλά, αυτό το ζώο δεν μπορεί να ξανά βγει στον δρόμο ποτέ πια. Είναι απολύτως λογικό.
Ήδη ψάχνει για υπεύθυνο άνθρωπο ο οποίος θα έχει τη διάθεση, αν όχι και τις γνώσεις, καθώς επίσης και το χρόνο να του προσφέρει αγάπη και σιγουριά σε ένα σπίτι διότι αυτό όπως και τόσα άλλα ζώα με τέτοια χτυπήματα χρειάζονται ειδική φροντίδα.
Δείτε την ανάρτηση της ομάδας για το περιστατικό:
Μέλη μας που ήταν παρόντα: Dimitra serafimidou, Αλέκος Κουντουράκης, Βαγγέλης Σ.

Βόρεια Εύβοια: Διέσωσαν γατάκι που είχε κάψει τις πατούσες του και δύσκολα περπατούσε από τον πόνο – Petpet.news

 

Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 
Οι εθελοντές της Alma Libre διέσωσαν χτυπημένη γατούλα που ήταν σε διάζωμα της Κηφισού – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Πειραιάς: Δύσκολη διάσωση μικρού γατιού που είχε εγκλωβιστεί σε ρολό καταστήματος – Petpet.news
Τεχνόπολη: Έπιασαν τελικά τη γατούλα που είχαν ανοίξει τα ράμματα από τη στείρωση και κρεμόταν μια μαύρη μάζα – Petpet.news
Πετράλωνα: Διέσωσαν γατάκι που είχε σφηνώσει σε τέντα ακατοίκητου σπιτιού και κρεμόταν στο κενό (ΦΩΤΟ) – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο