Πεύκη: Ήταν τυφλή στο δρόμο και ψάχνει σπίτι- Είναι υπέροχη αλλά το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει ούτε μία φορά για αυτή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι μερικά πλάσματα που ξεκινάνε δύσκολα τη ζωή τους. Και είναι άτυχα. Προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε ώστε να σταθούν και αυτά τυχερά. Να γίνουν καλά αν είναι άρρωστα και να βρουν και ένα σπίτι να ζήσουν ευτυχισμένα. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Όμως ελπίζουμε και δεν σταματάμε να προσπαθούμε για αυτά.

Ένα τέτοιο άτυχο πλάσμα, όπως μας λένε οι SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης είναι και η ασπρόμαυρη γατούλα που βλέπετε πιο κάτω στις φωτογραφίες, η Ιζαμπέλλα. Η Ιζαμπέλα ήταν 4 μηνών όταν βρέθηκε στην Πεύκη να ζει δίπλα από κεντρικό δρόμο. Χρειάστηκαν 2 προσπάθειες για να πιαστεί. Ήταν προφανές ότι είχε πρόβλημα με τα μάτια και οι ελπίδες να επιβιώσει στο δρόμο μηδαμινές.

Μετά από επίσκεψη σε κτηνίατρο οι λίγες ελπίδες που είχαν τα παιδιά της ομάδας ότι μπορεί δηλαδή να έβλεπε έστω και λίγο χάθηκαν. Θα χρειαζόταν να γίνει αφαίρεση και καθαρισμός της κοιλότητας του ματιού. Η Ιζαμπέλλα ήταν τυφλή. 

Η μικρούλα πήγε σε προσωρινή φιλοξενία. Στο δρόμο δεν θα επιβίωνε ούτε μια μέρα. Και ξεκίνησαν οι εκκλήσεις των εθελοντών να βρεθεί κάποιο σπίτι.

Όμως, όπως μας λένε οι ίδιοι, ο καιρός πέρασε και το τηλέφωνο δεν χτύπησε ούτε μία φορά για αυτή την πανέμορφη τυφλή γατούλα! Είναι κρίμα. Τα τυφλά ζώα είναι ακριβώς όπως και τα άλλα ζώα που έχουν όραση. Δεν διαφέρουν σε τίποτα. Είναι υπέροχα και ιδιαίτερα τρυφερά. Κάνουν τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Παίζουν και κινούνται με άνεση στο χώρο που τον μαθαίνουν αμέσως.

Η Ιζαμπέλλα είναι 2 ετών, στειρωμένη, εμβολιασμένη. Είναι ένα φυσιολογικό γατάκι στη συμπεριφορά της! Και αξίζει ένα δικό της σπίτι. Μια οικογένεια.

Αν κάποιος θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ας στείλει μήνυμα στην ομάδα 👉SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης

ή εναλλακτικά σε εμάς εδώ 👉🏻 Petpet – Το καλύτερο τετράποδο site 

Μην αφήσουμε την Ιζαμπέλλα να περιμένει και άλλο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο