Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκυλάκος κάθεται κοντά στον άνθρωπό του που πυροβολήθηκε και είναι νεκρός

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια θλιβερή εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει το γύρο του διαδικτύου προξενώντας μας απίστευτη λύπη για όλα αυτά που γίνονται εκεί.
Η εικόνα δείχνει ένα σκύλο που κάθεται ξαπλωμένος κοντά στον άνθρωπό του, ο οποίος πυροβολήθηκε και κείτεται νεκρός.
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δίπλα του ως το τέλος. Δεν ξέρουμε αλλά, όπως παρατηρούμε καλά την εικόνα, μας φαίνεται θλιμμένος. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτός να έχει καλή τύχη και να βρεθεί σε άλλο σπίτι. Για τον άνθρωπό του τι να πούμε; Αυτός είναι ο πόλεμος. Στο πέρασμα του σπέρνει θάνατο. Αφανίζει και καταστρέφει τα πάντα. Και στην Ουκρανία ο πόλεμος δεν βλέπουμε να τελειώνει. Η ρωσική εισβολή μπήκε στην 8η εβδομάδα της. 
Σύμφωνα με την Guardian οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίνα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την πόλη.
Πρόκειται για μια πόλη με περισσότερους από 18.000 ανθρώπους περίπου 350 μίλια (560 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Αποτελεί την πρώτη πόλη που καταλήφθηκε στα ανατολικά.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα τη ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε έκκληση στα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες για μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» διάρκειας 4 ημερών, με αφορμή των ορθόδοξο Πάσχα.
«Ζητάω σήμερα μια ανθρωπιστική εκεχειρία διάρκειας 4 ημερών για τη Μεγάλη Εβδομάδα», από την Πέμπτη έως την Κυριακή, «προκειμένου να επιτραπεί το άνοιγμα μιας σειράς ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο