Πώς να μην αφήσετε τη γάτα σας να καταστρέψει την ερωτική σας ζωή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είτε είναι το πρώτο βράδυ με το νέο σας σύντροφο είτε όχι, το να έχετε μια γάτα πάνω στο κρεβάτι να σε κοιτάει, μάλλον δεν συμπεριλαμβάνεται στις φαντασιώσεις σας. Όλοι αγαπάμε τις γάτες και γνωρίζουμε πόσο καλό μας κάνουν. Το να γλύφουν όμως τα πόδια μας ή του συντρόφου μας την ώρα που βρισκόμαστε στο κρεβάτι δεν είναι για όλους και η καλύτερη ιδέα. Και μπορεί να έχουμε μάθει το αγαπημένο μας κατοικίδιο να βρίσκεται μονίμως πάνω μας, όμως υπάρχουν στιγμές που επιβάλλεται να γνωρίζει και να υπακούει σε κάποια πράγματα. Για αυτό διαφυλάξτε τις προσωπικές σας στιγμές ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Βάλτε τη γατούλα σας να κάθεται στο πάτωμα όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ρομαντικά

 Οι γάτες είναι παιχνιδιάρες. Όταν λοιπόν σας δουν να ξαπλώνετε, θα θεωρήσουν ότι ήρθε η ώρα για παιχνίδια στο κρεβάτι. Τότε είναι που πρέπει να τις μάθετε ότι η θέση τους εκείνη τη στιγμή είναι κάτω από αυτό. Βέβαια αν είχαν συνηθίσει να βρίσκονται με εσάς στο κρεβάτι, δεν θα είναι εύκολο να καταλάβουν τι συνέβη ξαφνικά, όμως είναι στο χέρι σας να τους δώσετε να καταλάβουν ότι όταν είστε με παρέα στο κρεβάτι, η θέση η δική τους είναι κάτω από αυτό.

Κρατήστε ξεκάθαρες αποστάσεις

Υπάρχουν γάτες, κυρίως αρσενικές, που “μαρκάρουν” τα κρεβάτια  για να δείξουν ποιος είναι ο αρχηγός του σπιτιού. Αυτό θα θελήσουν να το κάνουν και όταν δουν άλλον στο κρεβάτι σας. Για αυτό θα πρέπει να έχουν το δικό τους κρεβάτι, το δικό τους χώρο ύπνου εκτός του δικού σας κρεβατιού. Και εδώ θα πρέπει να είστε απόλυτοι. Η μυρωδιά του “μαρκαρίσματος” όσο και αν καθαριστεί, όσο και αν πλυθεί παραμένει. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ερωτική σας ζωή. Αν τώρα η γατούλα σας μαρκάρει γενικώς όλο το σπίτι, θα πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να υπάρχει παθολογικός λόγος για αυτό.

Κρατήστε τα πάντα καθαρά 

Πολλοί είναι αλλεργικοί στις γάτες. Αν ο άνθρωπος που γνωρίσατε είναι ένας από αυτούς, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Γιατί μπορεί να αγαπάτε το ζώο σας αλλά δεν θα θέλατε να χάσετε και τον άνθρωπο που μόλις γνωρίσατε από αυτό. Οπότε μη ρισκάρετε την υγεία του. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;  Έχουμε πάντα καθαρά τα σεντόνια αλλά και τα πάντα στο δωμάτιό μας, χωρίς τρίχες και τα σχετικά ώστε να μπορεί ο άλλος να κοιμηθεί άνετα και χωρίς πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει μάλλον η γατούλα σας να βρίσκεται εκτός δωματίου. Μην ανησυχείτε, με τον καιρό θα το μάθει και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτείτε το να αποχωριστείτε το ζωάκι σας. Πάντα υπάρχουν λύσεις. Τα κατοικίδια είναι μέλη του σπιτιού μας. Και τα μέλη του σπιτιού μας είναι για πάντα.

Η γάτα σας δεν είναι ο αρχηγός

Οι πολύ εξαρτημένες γάτες δεν καλοβλέπουν έναν νέο άνθρωπο που εισβάλλει στο χώρο τους. Μπορούν να γίνουν απίστευτα ζηλιάρες και κτητικές. Αν μάλιστα έχετε αρσενικό γάτο και εσείς είστε γυναίκα, σίγουρα θα έχετε πρόβλημα με το νέο σας σύντροφο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο γάτος να μη θελήσει να επιβληθεί. Όμως δεν χρειάζεται να τους φέρετε κοντά με το ζόρι. Κρατήστε ισορροπίες. Δείξτε στο γατούλη σας ότι τον αγαπάτε ακόμα. Βάλτε του μια κάλτσα του συντρόφου σας εκεί που κοιμάται ώστε να αρχίσει να συνηθίζει τη μυρωδιά του. Με τον καιρό θα δείτε να πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα και να συνηθίζει ο ένας τον άλλον. Δεν θα πρέπει ο γάτος να είναι ο αρχηγός του σπιτιού. Αυτό είναι κάτι που από νωρίς πρέπει να το ξεκαθαρίσετε.

Η γάτα σας (δεν) είναι κριτής σας

Πόσες φορές δεν έχετε δει τη στιγμή μετά το σεξ που πάτε να χαλαρώσετε με το σύντροφο σας στο κρεβάτι το βλέμμα της γάτας σας είναι καρφωμένο πάνω σας; Αν δεν νιώθετε καλά και σας φέρνει αμηχανία αυτό το βλέμμα γιατί αισθάνεσθε ότι σας κρίνει, απλά θυμηθείτε ότι εσείς είστε ο αρχηγός του σπιτιού και όχι η γάτα σας. Το ζωάκι βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σας κρίνει όπως εσείς νομίζετε. Για αυτό πέστε του ένα “γεια” και συνεχίστε αυτό που κάνετε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο