Ψαράδες εντόπισαν λύκο να κολυμπάει στον Παγασητικό- Δείτε ένα σπάνιο είδος λύκων που ζει στον Ειρηνικό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια απίστευτη συνάντηση στη θάλασσα είχαν αυτές τις μέρες κάποιοι ψαράδες στο Τρίκερι Μαγνησίας και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η συνάντηση αυτή ήταν με ένα λύκο, ο οποίος κολυμπούσε κανονικά και με ταχύτητα στα νερά του Παγασητικού.

Έκπληκτοι οι ψαράδες κατέγραψαν το εντυπωσιακό θέαμα σε βίντεο και αφού το δημοσίευσαν στο Youtube, έγινε viral.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» μίλησε το Σάββατο ένας από τους ψαράδες ο Νίκος Παλιαρούτης.

Όπως ανέφερε, μαζί με ένα φίλο του, αντίκρισαν έκπληκτοί το λύκο την ώρα που μάζευαν τα παραγάδια τους.

«Ευτυχώς που τον κατέγραψα με το κινητό, γιατί δεν θα ήμουν πιστευτός όπου και να το έλεγα», είπε ο κ. Παλιαρούτης, προσθέτοντας πως «δεν ήταν μικρός, όπως ίσως φαίνεται στο βίντεο. Ήταν 70 – 80 κιλά ο λύκος. Όταν βγήκε έξω από τη θάλασσα και τον είδαμε, πάθαμε πλάκα!».

Όπως ανέφερε, το βίντεο με το λύκο έχει καταγραφεί σε μια περιοχή όπου το βάθος της θάλασσας είναι περίπου 30 μέτρα και το οποίο βρίσκεται 5 ναυτικά μίλια (σημ: 9 χιλιόμετρα) μακριά από την ακτή!

Ο ψαράς εξήγησε ότι έμαθε πως ο «θαλάσσιος» λύκος δεν είναι και τόσο «σπάνιο θέαμα» στην περιοχή, αφού έχει κολυμπήσει κι άλλες φορές προς νησίδα του Παγασητικού, όπου εκτρέφονται πρόβατα.

Όπως και τα σκυλιά, έτσι και οι λύκοι είναι αρκετά καλοί κολυμβητές, κρατώντας το κεφάλι τους πάνω από την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας τα μπροστινά και πίσω πόδια για να κινηθούν στο νερό, φτάνοντας σε ταχύτητες από τα 4 έως και τα 8 χλμ/ώρα.

Οι λύκοι που κολυμπούν:

Σε όλη την περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας, στον άγριο Ειρηνικό Ωκεανό, ζει ένα διαφορετικό είδος λύκου. Είναι οι λύκοι που μπορούν και κολυμπούν στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ζώα αυτά έχουν στο DNA τους την επιθυμία και την ικανότητα στο κολύμπι. Πηγαίνουν από νησάκι σε νησάκι και αναζητούν την τροφή τους, που είναι ζώα της θάλασσας. Το 90% αυτών τρέφονται αποκλειστικά με ψάρια.

Οι άνθρωποι συσχετίζουν συνήθως τα γεύματα των λύκων με κρέας, αλλά αυτοί οι τύποι είναι πρακτικά ψαροφάγοι, με το σολομό να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της διατροφής τους. Πέρα από αυτό, τρέφονται με φραγκοστάφυλα, αβγά ρέγγας, φώκιες.

Οι λύκοι αυτοί είναι μικρότεροι σε μέγεθος από τους άλλους, σαν γερμανικοί ποιμενικοί, και έχουν διαφορετική συμπεριφορά. Ο Ian McAllister, βραβευμένος φωτογράφος αυτών των ζώων εδώ και δυο δεκαετίες, έχει καταφέρει να τραβήξει υπέροχες και εντυπωσιακές φωτογραφίες με τους λύκους που κολυμπούν.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο