“Η Γάτα του Δαλάι Λάμα”: Ένα όμορφο βιβλίο για το πώς μπορούμε να βρούμε την ευτυχία στον υλιστικό κόσμο που ζούμε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα όμορφο και διασκεδαστικό βιβλίο στο πώς να βρούμε την ευτυχία και τη γαλήνη σε ένα κόσμο πολυάσχολο και υλιστικό είναι το βιβλίο του David Michie με τον τίτλο “Η Γάτα του Δαλάι Λάμα”.

Πεινασμένο και αξιολύπητο, ένα λασπωμένο γατάκι διασώζεται από τις φτωχογειτονιές του Νέου Δελχί και μεταφέρεται σε μία ζωή που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σε ένα όμορφο ησυχαστήριο με θέα στα χιονοσκέπαστα Ιμαλάια, αρχίζει τη νέα της ζωή ως η γάτα του Δαλάι Λάμα.

Καλόκαρδη, ασεβής και σοφή, η γάτα αυτή με τα πολλά ονόματα ανοίγει ένα παράθυρο στο εσωτερικό άδυτο της ζωής στη Νταραμσάλα. Ένας μικροσκοπικός κατάσκοπος που παρατηρεί τη συνεχή ροή των ιδιωτικών συναντήσεων μεταξύ της Αυτού Αγιότητας και κάθε λογής ανθρώπων, από διασημότητες του Χόλιγουντ μέχρι στελέχη ΜΚΟ και συγγραφείς βιβλίων αυτοβοήθειας, η γάτα του Δαλάι Λάμα μας παρέχει γνώσεις πάνω στο πώς να βρούμε ευτυχία και νόημα σε έναν πολυάσχολο, υλιστικό κόσμο. Η γάτα του Δαλάι Λάμα μας δίνει και πολύτιμα μαθήματα ζωής και διαβίωσης σε έναν κόσμο που προχωράει με τρελούς ρυθμούς, στραγγίζοντας από μας κάθε χαρά, ηρεμία και συναίσθημα.

Η ιστορία της θα κάνει ένα χαμόγελο να ανθίσει στα χείλη όλων όσοι έχουν την τύχη να χαίρονται τα ποδαράκια που ζυμώνουν και το γενναιόδωρο γουργουρητό μιας γάτας.

«Τι μεγάλη χαρά να περάσω λίγο προσωπικό χρόνο με τον Δαλάι Λάμα μέσα από την αφοσιωμένη ματιά της πολύπαθης γάτας του, της Ποντικίνας-Τουνγκ! Αυτό το γοητευτικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό βιβλίο θα σας αναπτερώσει το ηθικό και θα σας ζεστάνει την καρδιά. Κουρνιάστε μαζί με τη Γάτα του Δαλάι Λάμα». (Μάικλ Κάρολ, συγγραφέας των “Awake at Work” και “The Mindful Leader”)

Συγγραφέας MICHIE, DAVID

Εκδόσεις: Ιβίσκος

Σελίδες: 288

Τίτλος πρωτοτύπου: The Dalai Lama’s Cat

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο