“Μια Γάτα στα Τείχη”: Ένα υπέροχο βιβλίο για εφήβους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα υπέροχο βιβλίο από τη συγγραφέα Ellis Deborah, το “Μια Γάτα στα Τείχη” είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε δώρο σε παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών.

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που προσεγγίζει με τρυφερότητα και ευαισθησία τον πόλεμο και το μίσος που χωρίζει δύο λαούς στη Μέση Ανατολή.

Μια γάτα, η Κλερ, τρυπώνει σ’ ένα σπίτι Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, στο οποίο έχουν εισβάλει δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Το σπίτι φαίνεται άδειο μέχρι τη στιγμή που η γάτα συνειδητοποιεί ότι εκεί μέσα κρύβεται ένα μικρό αγόρι. Μήπως πρέπει να το βοηθήσει; Τι μπορεί να κάνει όμως; Στο κάτω κάτω, είναι μια απλή γάτα. Ή μήπως δεν είναι; Όταν οι στρατιώτες ανακαλύπτουν το αγόρι και τα πράγματα περιπλέκονται, η γάτα αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ή στα πόδια της. Αλλά τι μπορεί να κάνει μια απλή γάτα; Μια συγκινητική ιστορία που προσεγγίζει με τρυφερότητα και ευαισθησία τον πόλεμο και το μίσος που χωρίζει δύο λαούς στη Μέση Ανατολή.

Η Ellis Deborah είναι Καναδή συγγραφέας βιβλίων για νέους και ακτιβίστρια. Είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό και από κάποια προηγούμενα βιβλία της που περιέγραφαν με εντυπωσιακό τρόπο τη ζωή παιδιών και γυναικών σε χώρες όπως αυτές του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν.

Συγγραφέας: Ellis Deborah

Εκδότης: Ψυχογιός
Αριθμός Σελίδων: 200
Προτεινόμενη Ηλικία: 12 – 13

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο