Ρόδος: Μακάρι να τα καταφέρει το αλογάκι που το είχαν εγκαταλείψει σε άθλια κατάσταση- Αυτός που το είχε συνελήφθη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για τα κενά του νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς όσον αφορά τα ιπποειδή, έχουμε ξαναμιλήσει. Τα ζώα αυτά είναι από τα πιο αδικημένα και δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι καλό για αυτά.

Στα περισσότερα περιστατικά που αφορούν ιπποειδή οι αρχές δεν επεμβαίνουν αφήνοντας τους εθελοντές να κάνουν ό,τι μπορούν και με όσα μέσα διαθέτουν. Πλήρης αδιαφορία του ελληνικού κράτους για τα υπέροχα αυτά ζώα, τα οποία τα αντιμετωπίζει ως ζώα β΄ κατηγορίας και τα αφήνει στο έλεός τους. Και στο έλεος φυσικά του κάθε κακοποιητή. Τα ιπποειδή είναι στα ζώα που κακοποιούνται περισσότερο. Γεμάτη η Ελλάδα τέτοια ζώα σε άθλια κατάσταση.

Οι εγκαταλείψεις από την άλλη ιπποειδών που δεν τα χρειάζονται πλέον έχουν χτυπήσει κόκκινο. Γιατί δεν είναι μόνο εγκατάλειψη όταν παρατάς κάπου το ζώο σου ή το δένεις στο βουνό και το αφήνεις αλλά και όταν ενώ το έχεις δεν το φροντίζεις και αυτό είναι σε άθλια κατάσταση, συχνά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ο λόγος για αυτά μια ανάρτηση της Triantafyllia Mavrou από τη Ρόδο, η οποία ανέφερε για ένα αλογάκι σε άθλια κατάσταση στην περιοχή Κολύμπια, οικισμό του Δήμου Αφάντου, στην ανατολική ακτή του νησιού της Ρόδου. Η κ Mavrou έκανε έκκληση για να βοηθήσει ο κόσμος ώστε να βρεθεί αυτός που είχε το ζώο.

Φυσικά οι άνθρωποι που το εντόπισαν του έβαλαν νερό και κάλεσαν την Αστυνομία. Το ζώο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, υπέφερε πεσμένο κάτω στο χώμα.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει και η ίδια, με τις νέες τροποποιήσεις του νόμου για τα ανεπιτήρητα ιπποειδή, ο Δήμος και η Περιφέρεια θα ασχοληθούν μόνο αν το ζώο έχει ηλεκτρονική σήμανση.

Η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για το ότι ο άνθρωπος που είχε το άλογο βρίσκεται στο αυτόφωρο.

Όμως το άλογο δεν είναι καλά. Το έχει δει κτηνίατρος. Έχει πάρει αγωγή και ορό και οι εθελοντές θα κάνουν βάρδιες ώστε να το ελέγχουν.

Μακάρι να πάνε όλα καλά για αυτό το υπέροχο και περήφανο πλάσμα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο