Ρόδος: Βρέθηκε με κομμένο πόδι το γατάκι που είχε πιαστεί στο δόκανο που είχε βάλει κάποιος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την ώρα που οι εθελοντές φιλόζωοι προσπαθούν να βοηθήσουν και να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν, οι κακοποιήσεις από επικίνδυνους και άρρωστους συμπολίτες μας συνεχίζονται. Αμέτρητα ζώα κακοποιούνται και βασανίζονται με το χειρότερο τρόπο στα χέρια τους. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν τους καταγγέλλει ώστε να τιμωρηθούν για αυτές τους τις πράξεις. Και όμως στις μικρές κυρίως κοινωνίες δυστυχώς οι περισσότεροι γωρίζουν τους δράστες αλλά δεν θέλουν, όπως λένε, να μπλέξουν. Και τα άσχημα σε βάρος των αθώων ζώων συνεχίζονται.

Αφορμή για αυτά ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες στο νησί της Ρόδου και αφορά στην κακοποιηση ενος μικρού γατιού. Το γατάκι βρέθηκε πιασμένο σε δόκανο, το οποίο είχε κάποιος βάλει για αυτό το σκοπό.

Το μικρό υπέφερε από τους πόνους, έχοντας διαλυθεί και το ένα του ποδαράκι. Πολίτες προσπάθησαν και κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν. Όμως το γατάκι από τον πανικό και το φόβο του έτρεξε και εξαφανίστηκε. Έτσι δεν κατάφεραν να το πιάσουν και να το μεταφέρουν σε κτηνιατρείο για περίθαλψη. Από εκείνη τη στιγμή οι εθελοντές ξεκίνησαν να το ψάχνουν για να το σώσουν. Αλλά το μικρό ήταν άφαντο.

Όπως όμως αναφέρει ο George Kritikos του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου, ο ίδιος ειδοποιήθηκε μετά από λίγες μέρες για ένα γατάκι με κομμένο πόδι που έτρεχε στη λαϊκή. Αμέσως έφτασε στο σημείο και είδε ότι το γατάκι αυτό ήταν εκείνο που είχε πιαστεί στο δόκανο και το έψαχναν μέρες. Ο χρόνος για το ζώο είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο. Πρόκειται για θηλυκό, το οποίο δίνει μάχη να τα καταφέρει καθώς είναι σε άθλια κατάσταση. Και αν τα καταφέρει, θα ζήσει με τρία ποδαράκια. Ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί, κάτι που ευχόμαστε να γίνει σύντομα. Και να μην περάσει έτσι αυτό το άθλιο περιστατικό όπως τα περισσότερα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο