Η γατούλα Zoe ζούσε αδεσποτάκι στους δρόμους της Σκύρου- Δείτε τη νέα της ζωή στη Σουηδία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί οι περισσότερες ιστορίες που έχουν να κάνουν με τα ζώα δυστυχώς είναι στενάχωρες στη χώρα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκείνες που μας κάνουν να χαιρόμαστε και να αισιοδοξούμε. Και να χαμογελάμε σκεπτόμενοι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Με πολύ αργά βήματα και με πολλή προσπάθεια.

Αυτές λοιπόν τις ομορφες ιστορίες, που δίνουν δύναμη στους εθελοντές, τους πρωταγωνιστές της κάθε ιστορίας, αλλά και σε εμάς, καλό είναι να τις προβάλλουμε. Δεν έχει νόημα να προβάλλουμε πάντα τις κακοποιήσεις και τις αθλιότητες που γίνονται σε βάρος των ζώων.

Μια τέτοια λοιπόν υπέροχη ιστορία, όπως μαθαίνουμε από την ομάδα Σκυριανές Ουρίτσες, είναι και η ιστορία της Zoe, μια υπέροχης γατούλας με ένα χαρακτηριστικό και σπάνιο πρόσωπο.

H Zoe ζούσε, όπως αμέτρητα άλλα ζωάκια, στους δρόμους της Σκύρου με αβέβαιο φυσικά μέλλον, όπως όλες οι αδέσποτες ψυχές άλλωστε. Στάθηκε όμως τυχερή καθώς μια οικογένεια Σουηδών τη βρήκε, την αγάπησε και θέλησε να τη σώσει. Τη μετέφερε σε κτηνιατρείο και αποφάσισε να την υιοθετήσει. Και να την πάει μαζί της. Οι άνθρωποι αυτοί θέλησαν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους για τη Zoe και να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Έτσι η Zoe εμβολιάστηκε, στειρώθηκε και έφυγε για το παντοτινό της σπίτι στη Σουδία, ένα σπίτι που τη λατρεύει και την έχει βασίλισσα. Όπως άλλωστε της αξίζει. Είναι αυτό που λέμε συχνά. Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου.

Οι φωτογραφίες από τη νέα ζωή της γατούλας είναι πολύ συγκινητικές αν αναλογιστούμε τι μέλλον θα είχε στην Ελλάδα.

Μακάρι, όπως λένε και οι εθελοντές της ομάδας, όλα τα σκυριανογατάκια, τα πεταμένα, τα κακοποιημένα, τα κυνηγημένα και διωγμένα από παντού, να έχουν την τύχη της. Πρόκειται μια υπέροχη ιστορία αγάπης.

Καλή ζωή να έχεις πανέμορφη Zoe, με πολλή χαρά και ακόμα πιο πολλά παιχνίδια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο