Χαλκιδική, απίστευτη βαρβαρότητα : Έδεσαν σφιχτά σύρμα στην κοιλιά σκυλίτσας και έβαλαν και τενεκεδάκι να το σέρνει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την απόλυτη φρίκη έζησε, όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Πολιτιστικό& Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολύγυρου, μια σκυλίτσα στη Χαλκιδική δείχνοντάς μας για άλλη μια φορά ότι οι κακοποιήσεις στην Ελλάδα καλά κρατούν. Και τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Το ζώο εντοπίστηκε από κάτοικο μεταξύ Μεταμόρφωσης και Μεταγγιτσίου, κοντά στο λατομείο. Κάποιος απάνθρωπος της είχε δέσει με διπλό σύρμα την κοιλιά, το έστριψε με πένσα σφιχτά και στην άλλη άκρη του, έδεσε τενεκεδάκι για να το σέρνει καθώς περπατάει. Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Είναι άγνωστο πόσο καιρό ήταν έτσι, όμως η πληγή είναι τόσο βαθιά που φαινόταν το οστό από τη σπονδυλική της στήλη. Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι παρά την τεράστια ταλαιπωρία και τους φριχτούς πόνους που βίωσε, η σκυλίτσα δέχτηκε με υπομονή τη φροντίδα της κτηνιάτρου και των εθελοντών που βοήθησαν στους καθαρισμούς της πληγής. Η σκυλίτσα χρειάζεται εντατική νοσηλεία.

Την είπαν Νίκη. Η Νίκη τα υπομένει όλα αδιαμαρτύρητα. Είναι περίπου 1,5-2 ετών και μόνο 13 κιλά. Φαίνεται αρκετά ζωηρή και τρώει καλά. Δυστυχώς, βρέθηκε θετική σε διροφυλαρίωση και θα χρειαστεί να κάνει θεραπεία και γι αυτό.

Οι εθελοντές ευχαριστούν τους υπαλλήλους του Δήμου για τη μεταφορά της σκυλίτσας σε συνεργαζομενο με αυτούς κτηνιατρείο.

Εμείς ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για το άτυχο ζωάκι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο