Σκότωσαν με φόλα τον Μάρκο, ένα γνωστό και ήσυχο αδέσποτο, που ζούσε στο δημαρχείο της Σκύδρας του Νομού Πέλλας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δυστυχώς παρά τα όσα γράφονται κατά καιρούς και παρά τις προσπάθειες των εθελοντών για να προστατέψουν τα ζώα, οι κακοποιήσεις στη χώρα μας καλά κρατούν. Οι φόλες, οι πυροβολισμοί και οι βασανισμοί ζώων είναι σε καθημερινό πρόγραμμα παντού. Και δυστυχώς τις περισσότερες φορές-για να μην πούμε σχεδόν όλες- οι δράστες είναι ασύλληπτοι. Τόσο γιατί οι αρχές δεν δίνουν σε αυτά ιδιαίτερα σημασία αλλά και γιατί εμείς οι ίδιοι δεν μιλάμε συγκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τους δράστες.
Μια ανάλογη δυσάρεστη είδηση είναι αυτή που διαβάζουμε στη σελίδα του Σωματείου Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας, η οποία ενημερώνει για το θάνατο ενός γνωστού αδέσποτου σκυλάκου, με το όνομα Μάρκος.
Ο Μάρκος ήταν ένα από τα τρία γνωστά αδεσποτάκια της πλατείας στο Δημαρχείο. Ιδιαίτερα αγαπητός και πολύ φιλικός, δεν είχε ποτέ του δημιουργήσει πρόβλημα. Ήταν στειρωμένος από το Σωματείο και ζούσε εκεί μαζί με άλλα τα άλλα δύο.
Δυστυχώς κάποιος επικίνδυνος συμπολίτης μας αποφάσισε να τον εξοντώσει. Και του έριξε φόλα. Τόσο απλά γίνεται στη χώρα μας αυτό. Πιο απλά δεν γίνεται.
Ο Μάρκος ξεψύχησε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, αβοήθητος και μόνος έξω από τα νέα ΚΤΕΛ της περιοχής.
Οι εθελοντές του Σωματείου Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας κάνουν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να προσέξουν τα άλλα δύο αδεσποτάκια που έμειναν εκεί γιατί, όπως φαίνεται, βρίσκονται σε κίνδυνο.
Δείτε την ανάρτηση

*Scroll down for English*ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ!Για όποιον τον τάιζε και θα τον αναζητήσει τις επόμενες…

Δημοσιεύτηκε από Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας στις Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

 

 

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ!
Για όποιον τον τάιζε και θα τον αναζητήσει τις επόμενες μέρες, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, πως χθες νωρίς το βράδυ κάποιος συμπολίτης μας φρόντισε να φύγει με φρικτό τρόπο, αβοήθητος!
Μας ενημέρωσαν χθες το σούρουπο για ένα σκυλί που είχε σπασμούς στα καινούργια ΚΤΕΛ . Αμέσως έτρεξε ένας φιλόζωος νεαρός για πρώτες βοήθειες και έπειτα εμείς, αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα το ζώο έσβηνε…
Για όποιον δεν το γνωρίζει, είναι ένα από τα τρία γνωστά αδέσποτα της πλατείας στο Δημαρχείο και πολύ αγαπητό σε όλο τον κόσμο! Ήταν στειρωμένος από μας και κοινωνικοποιημένο ζώο, χωρίς να προκαλεί προβλήματα!
Δυστυχώς όμως κάποιος το τάισε φόλα στην κυριολεξία, αφού κανένα άλλο κρούσμα δεν αναφέρθηκε και ο φίλος του που ήταν μαζί είναι καλά!
Δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε, τα λόγια έχουν στερέψει…Δεν μπορούμε πια να δεχτούμε, ούτε να διαχειριστούμε, την αδικαιολόγητη κακία και απανθρωπιά που χαρακτηρίζει κάποιους «ανθρώπους»!
Ο μαύρος φίλος του είναι καλά, ο ασπρόμαυρος όμως αγνοείται. Όποιος τον δει σας παρακαλούμε να μας ενημερώσει! ‘Οσοι βγάζετε τα σκυλιά σας βόλτα και όσοι ταιζετε αδέσποτα, να είστε υποψιασμένοι….αφού σκότωσαν τον Μάρκο, σειρά έχουν τα άλλα δυο και ίσως περισσότερα!
Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο