Σκυλίτσα προβλέπει τις κρίσεις επιληψίας 9χρονης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 9χρονη Millie Webb από τη Βρετανία πάσχει από μια μορφή επιληψίας που τη δυσκολεύει στην καθημερινή της ζωή. Το παιχνίδι με φίλους, ένα πάρτι, μια βουτιά στην πισίνα, όλα αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα έχουν πυροδοτήσει επιληπτικές κρίσεις στο παρελθόν.

Η μικρή όμως έχει δίπλα της τον φύλακα- άγγελό της, την ενός έτους τετράποδη Elmo που μπορεί να προβλέπει τις κρίσεις πριν συμβούν. «Μερικές φορές θα προτιμούσαμε να κάθεται και να βλέπει τηλεόραση αλλά της αρέσει πολύ να παίζει έξω με τους φίλους της, να κάνει ποδήλατο και πατίνι», περιγράφει στην Daily Mail ο 45χρονος πατέρας της, Stuart Webb.

Η Millie έχει ήδη δοκιμάσει πάνω από 12 είδη φαρμάκων την τελευταία 5ετία, από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα συμπτώματα, αλλά κανένα δεν φάνηκε να επιδρά θετικά στον αριθμό ή το είδος των κρίσεων που παθαίνει. Σύμφωνα με τη μητέρα της, όταν έπαθε μια κρίση μέσα στη πισίνα η Elmo έτρεξε και την τράβηξε έξω ενώ όταν παθαίνει κρίσεις, πολλές φορές ο ήχος που κάνει της τραβά την προσοχή. Αμέσως τρέχει και της γλύφει το πρόσωπο για να τη συνεφέρει. Αυτό έκανε και μια φορά τον Ιούνιο, ενώ η Millie είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ. Η μητέρα της προσπάθησε να την κάνει στην άκρη αλλά αμέσως πρόσεξε πως η μικρή έμπαινε σε κρίση. «Ήταν η πρώτη φορά που καταλάβαμε πως η Elmo μας ειδοποιεί πριν την κρίση», εξηγεί ο πατέρας της.

580f4034bfd32580f4034dba52580f4034a46d4580f40344ef5a

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο