7 μυστικά που μοιραζόμαστε όσοι έχουμε γάτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια… τετράποδη παροιμία ή ένα ρητό, αν θέλετε καλύτερα, που όλοι γνωρίζουμε, είναι το ότι το σκύλο τον υιοθετούμε, όμως με τη γάτα συμβαίνει το αντίθετο: εκείνη μας υιοθετεί. Όσοι συμβιώνετε ή έχετε συμβιώσει κάποια στιγμή με γάτες είμαστε σίγουροι ότι θα το επιβεβαιώσετε. Δεν είναι μυστικό άλλωστε.

Υπάρχουν όμως και κάποια μυστικά που μοιραζόμαστε αποκλειστικά όσοι είμαστε γατο-γονείς. Κάποια μικρά πραγματάκια που ζουν και βασιλεύουν στο μικρόκοσμό μας όπως ζει και βασιλεύει η γατούλα μας. Επιλέξαμε 7 από αυτά για να τα μοιραστούμε μαζί σας. Γιατί το να ζεις με μια γάτα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Είναι δύσκολοι συγκάτοικοι. Στριμμένοι και εγωπαθείς. Όμως τις αγαπάμε και δεν τις αλλάζουμε με τίποτα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, (petpetmag@gmail.com)

  1. Το πρωινό θα έπρεπε ήδη να έχει σερβιριστεί

Οι γάτες μας δυστυχώς δεν γνωρίζουν από Σαββατοκύριακα ή ρεπό, από Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Όλες οι μέρες είναι ίδιες και δεν δικαιολογούν καμιά καθυστέρηση στο πρωινό επειδή θέλαμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω. Και αν τολμήσουμε να μη σηκωθούμε την καθιερωμένη ώρα, θα φροντίσουν να μας ξυπνήσουν ανεβαίνοντας στο κεφάλι μας και νιαουρίζοντας τόσο σπαστικά και επίμονα που θα πεταχτούμε πάνω θέλουμε δεν θέλουμε.

2. Οι υπολογιστές είναι γατο-μαγνήτες

Η γοητεία του υπολογιστή. Είναι ζεστός, είναι δικός μας και περνάμε πολύ ώρα πάνω από αυτόν. Δεν χρειάζονται άλλοι λόγοι για να τραβήξουν μια γάτα να περπατήσει πάνω του και να ξαπλώσει ωραία και καλά στο πληκτρολόγιο. Και αν έχετε κάνει save, έχει καλώς. Αν όχι…

3. Τα φυτά δεν είναι ασφαλή

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια γάτα όταν βγει στη βεράντα είναι να πάει στις γλάστρες και να μασουλήσει τα φυτά. Δεν είναι όμως όλα ακίνδυνα. Για αυτό όλοι εμείς που έχουμε γάτες, έχουμε προμηθευτεί ή φυτέψει το κατάλληλο χορτάρι σε μια γλάστρα ώστε να τρώει η γατούλα μας άνετα. Αυτή είναι η γλάστρα της γάτας.

4. Όλες οι γάτες κρύβουν μέσα τους ένα μάγο Χουντίνι

Δεν έχει καμιά σημασία πόσο χαλαρή και άνετη μπορεί να είναι η γάτα μας στην καθημερινή της ζωή, όταν δει το σπιτάκι μεταφοράς της, ε-ξ-α-φ-α-ν-ί-ζ–ε-τ-α-ι. Εκεί που την έβλεπες, εκεί δεν την βλέπεις πια. Χάνεται σαν αερικό. Και άντε να τη βρεις και να τη βάλεις στο σπιτάκι για να πάτε εκεί που θέλετε. Λογικό, καθώς τις περισσότερες φορές που μπαίνουν μέσα σε αυτό είναι για να πάνε στον κτηνίατρο.

5.  Η πασαρέλα στο νεροχύτη και τα τραπέζια

Και ποια γάτα δεν έχει αισθανθεί πάνω στα τραπέζια και το νεροχύτη ότι περπατάει στα catwalks; Όλες. Τα γεμίζουν πατημασιές και όχι μόνο δεν εξαφανίζονται ώστε να μην τις πιάσουμε στα πράσα αλλά ρίχνουν και έναν υπνάκο εκεί.

6. Ζεστό πλυντήριο=ζεστό κρεβάτι

Δεν έχει καμιά σημασία το πόσο ωραίο είναι το μέρος που κοιμάται μια γάτα, το μαξιλαράκι ή το κρεβατάκι της, καθώς δεν υπάρχει μεγαλύτερος παράδεισος από τα ζεστά φρεσκοπλυμένα ρούχα. Είτε αυτά βρίσκονται μέσα στο πλυντήριο είτε σε κάποια λεκάνη, η γάτα θα στρογγυλοκάτσει και θα κοιμηθεί ατελείωτες ώρες. Και θα δει και όνειρα.

7. H αγκαλιά της γάτας απλά δεν υπάρχει

Μπορεί την υπόλοιπη μέρα να είναι ανεξάρτητες και απόμακρες, όμως όταν κοιμούνται αγκαλιά με άλλη γάτα ή μαζί μας, η ευτυχία παίρνει άλλο νόημα. Ζέστη, θαλπωρή και το γνωστό γουργούρισμα, είναι οι τρεις λόγοι για να κοιμηθείς αμέσως χωρίς βαλεριάνα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο