Θλιβερές εικόνες των ζώων που καίγονται στις φωτιές της Αυστραλίας- Υπολογίζεται ότι κάηκαν 500 εκατομμύρια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Εξακολουθούν να μαίνονται οι φονικές φωτιές στην Αυστραλία, που έχουν κατακάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια τμ εκτάσεων, ενώ σχεδόν καθημερινά δημιουργούνται νέες εστίες και εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων εξαπλώνονται.

19 νεκροί και 28 αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών. Περιοχές στα νοτιοανατολικά έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ οι αρχές εκκενώνουν πόλεις και τουριστικά θέρετρα.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς πραγματοποιούνται μεγάλες εκκενώσεις πληθυσμών και εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης σε παραλιακές ζώνες.

Έξι περιοχές στη Βικτώρια έχουν κηρυχθεί κατεστραμμένες και, αν επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις για το Σάββατο, οι φλόγες θα ενταθούν και η καταστροφή θα εξαπλωθεί σε ακόμα μεγαλύτερη ακτίνα.

Δυστυχώς τα θύματα των ζώων είναι τόσα πολλά που αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο – και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αποδοκιμάστηκε έντονα, ακόμα και με βρισιές, όταν επισκέφθηκε πυροπαθείς.

Picture: Sean Davey/AAPSource:AAP

Κοάλα που σώθηκαν


Photo: Matthew Abbott (http://matthewabbott.com.au/)


Ryan Pollock

(Φωτό: Department of Environment, Land, Water & Planning) 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο