Τι άλλο μπορεί να πίνει ένας σκύλος εκτός από νερό;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το νερό είναι πηγή ζωής και φυσικά απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής του πλανήτη. Έχοντας πάντα καθαρό νερό στο μπολάκι του σκύλου μας φροντίζουμε για την καλή υγεία του. Τι άλλο όμως εκτός από νερό μπορεί να πίνει το ζώο μας; Τι επιτρέπεται και τι όχι;

Γάλα. Καλό είναι να αποφεύγεται. Τα σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Υπάρχουν φυσικά σκυλιά που δεν έχουν πρόβλημα να πιουν γάλα ή να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια. Κάποια μπορεί να αντιδράσουν κάνοντας εμετό ή διάρροια.

Τσάι. Το τσάι, όπως και ο καφές, περιέχει καφεΐνη. Σε μικρή ποσότητα μπορεί απλά να δημιουργήσει υπερδιέγερση αλλά όταν η ποσότητα είναι μεγάλη, μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Κοτόσουπα ή κρεατόσουπα. Δεν υπάρχει πρόβλημα να δίνετε στο σκύλο σας σούπες αλλά χωρίς αλάτι. πιπέρι και μπαχαρικά.

Χυμό από καρότα. Ο χυμός από καρότα είναι ωφέλιμος για τα σκυλιά. Μπορείτε επίσης να του δίνετε ολόκληρο καρότο σαν σνακ ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.

Αναψυκτικά ή ενεργειακά ποτά. Όλα τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη, καφεΐνη ή υποκατάστατα ζάχαρης που είναι βλαβερά για το σκύλο μας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Το νερό της καρύδας. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα, το τρίχωμά του και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάνει καλό και στην αρθρίτιδα. Προσοχή! Είναι ωφέλιμο το νερό που περιέχει ο καρπός της καρύδας. Όχι τα συσκευασμένα προϊόντα που αναγράφουν “Γάλα καρύδας”.

Νερό της βροχής. Εάν το νερό έχει πέσει σε καθαρό δοχείο, δεν υπάρχει πρόβλημα να το πιει. Δεν επιτρέπεται να πιει νερό από τις λακούβες του δρόμου.

Αλκοόλ. Φυσικά και όχι.

Φροντίστε να καθαρίζετε συχνά τα μπολάκια νερού και φαγητού του σκύλου σας! Τα βρώμικα σκεύη αναπτύσσουν βακτήρια και μύκητες που μπορεί να βλάψουν την υγεία του.

Προσοχή! Το νερό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα ρόφημα.

Επιμέλεια: Αλέκος Θρασικάκης

Πηγή: https://www.livingwithdogs.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο