Τζια, απάνθρωπο: Άλογο βρέθηκε να κρέμεται σε πλαγιά, με δεμένα πόδια, εξαντλημένο, χωρίς νερό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τι να πει κανείς για το περισταστικό που έγινε αυτές τις μέρες στο νησί της Τζια. Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες ενός παστουρωμένου (δεμένο από τα πόδια) αλόγου, που βρέθηκε να κρέμεται σε πλαγιά στην Τζια, από την εξάντληση, καθώς ήταν αδύνατο να βρει νερό.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, το άλογο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού και αρχικά διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, νόμιζαν πως έγινε ατύχημα.

Η ανάρτηση του συλλόγου ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ για το περιστατικό:

«Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια. Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν.

Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζια είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά. Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα. Πού να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.

Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί κρεμασμένο. Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμά του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στο Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή τη συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!!

Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν,  έκοψε τα σχοινιά από τη μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί. Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση, ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε.

Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζιά του 2023».

ippothesisGR (@ippothesis_equine_welfare) 

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Tota 1 Μαΐου, 2023 - 1:50 μμ

το όνομα της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας; Γιατί το είχε; Τι επαγγέλλεται αυτή και η οικογένεια της στο νησί; Μάλλον αυτή είναι η καλύτερη τιμωρία η έκθεσή

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο