Υιοθετήθηκε στην Αυστρία η Sunne που ζούσε 7 χρόνια στο κυνοκομείο της Ρόδου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν μιλάμε για αδέσποτα αναφερόμαστε στα ζώα των δρόμων που δίνουν ένα τεράστιο καθημερινό αγώνα να επιβιώσουν ανάμεσα σε χίλιους κινδύνους με πρώτο φυσικά τον άνθρωπο.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάποια άλλα σκυλάκια που είναι και αυτά αδέσποτα. Πρόκειται για τα σκυλάκια που ζουν σε καταφύγια περιμένοντας και αυτά να ανοίξει κάποιο σπίτι και για εκείνα.

Η ζωή στο καταφύγιο μπορεί να είναι ασφαλής όμως δεν είναι η ζωή που θα έπρεπε να ζει ένα ζώο. Μέσα σε ένα κλουβί, μόνο του και συχνά με ένα παράπονο στα μάτια. Μάτια που δεν θες καν να τα κοιτάξεις γιατί σου ραγίζουν την καρδιά. Και περιμένουν εκεί στο κλουβί. Χειμώνα-καλοκαίρι, με όλες τις καιρικές συνθήκες. Και κάποια περιμένουν για πάντα ώσπου μια μέρα τα βρίσκει ο θάνατος στο κλουβί. Μια ζωή στο καταφύγιο. Χωρίς ουσιαστικά να έχουν ζήσει τίποτα. Ό,τι έχουν αυτά τα πλάσματα είναι οι εθελοντές που τα επισκέπτονται και τους δίνουν λίγη χαρά. Και μετά πάλι στο κλουβί.

Για αυτό όταν υιοθετείται κάποιο ζώο καταφυγίου η χαρά όλων είναι διπλή. Όταν μάλιστα έχει ζήσει και χρόνια μέσα στο κλουβί, το να βγει επιτέλους έξω και να πάει σε σπίτι είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Πόσα όμως είναι τυχερά να βγουν από εκεί μέσα;

Η Sanne ήταν. Η Sunne είναι μια σκυλίτσα που έζησε στο κυνοκομείο της Ρόδου για 7 ολόκληρα χρόνια. Και που οι ελπίδες να βγει από εκεί μέσα ήταν λίγες.

Όπως όπως αναφέρει η σελίδα του καταφυγίου η Sanne, χάρη στη δραστήρια εθελόντρια, Kerstin Spaniz, μετά από 7 χρόνια παραμονής εκεί και στα 8 της χρόνια βρήκε σπίτι. Βρέθηκαν οι άνθρωποι που θέλησαν να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Το σπίτι αυτό είναι στην Αυστρία και η Sanne θα βρεθεί εκεί για τη νέα της ζωή. Τα νέα είναι υπέροχα.

Εμείς ευχόμαστε να περάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής της και να πάρει όσα μέχρι τώρα στερήθηκε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο