10 καλοκαιρινές συμβουλές για το σκύλο σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το καλοκαίρι, όπως ξέρουμε, είναι μια δύσκολη εποχή για τα ζώα καθώς υποφέρουν και αυτά όπως και εμείς από την πολλή ζέστη.  Για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το αγαπημένο μας κατοικίδιο για να μη έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Τηρήστε τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε ένα ξεκούραστο και ανέμελο καλοκαίρι.

1. Εξασκήστε το σκύλο σας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για να αποφύγετε την πολλή ζέστη. Προσέξτε για σημάδια αφυδάτωσης. Δεν πειράζει αν αυτή την εποχή ο σκύλος σας ασκηθεί λιγότερο από ό,τι πρέπει.
2. Κρατήστε το ζώο σας ενυδατωμένο. Κάθε σκύλος έχει διαφορετικές ανάγκες στη ζέστη. Να ξέρετε ότι το πιο σκούρο τρίχωμα απορροφά περισσότερη θερμότητα από ό,τι ένα ανοιχτόχρωμο. Επίσης, τα σκυλιά με υπερβολικό βάρος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
3. Βρείτε τρόπους για να δροσίσετε το σκύλο σας. Δεν έχετε κλιματισμό; Βρείτε ένα σημείο με σκιά και βάλτε μια παιδική πισίνα. Μπορείτε ακόμα να βάλετε μια υγρή πετσέτα σε κάποιο σημείο για να ξαπλώνει ο σκύλος ή ακόμα και έναν ανεμιστήρα.
4. Τα σκυλιά δροσίζονται από κάτω προς τα πάνω, οπότε σιγουρευτείτε ότι θα δροσίσετε τα πόδια και το στομάχι του και όχι μόνο το πάνω μέρος.
5. Αφήστε το σκυλί σας να σκάψει. Μπορεί να προσπαθήσει να βρει ένα δικό του τρόπο για να δροσιστεί. Τα σκυλιά στη φύση σκάβουν τις φωλιές τους για να βρουν φαγητό, να γεννήσουν αλλά κυρίως για να διατηρούν τη θερμοκρασία τους.
6. Αφήστε το σκύλο σας να ελέγξει το καιρό. Αφήστε να βγει έξω και να αισθανθεί τη ζέστη. Ενστικτωδώς, ο σκύλος θα καταλάβει ότι πρέπει να μειώσει τη βόλτα ή να κάτσει μέσα.
7. Μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο διατηρεί περισσότερη θερμότητα από έναν ανοικτό χώρο, ακόμη και αν είναι στη σκιά. Επιπλέον, ένας σκύλος μπορεί να πάθει υπερδιέγερση που οφείλεται σε περαστικούς ή πανικό από κλειστοφοβία.
8. Χρησιμοποιήστε το ζεστό καιρό ως δικαιολογία για να κολυμπάτε πιο συχνά. Η καλύτερη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι είναι το κολύμπι. Αντί για το περπάτημα, πάρτε το σκυλί για μια βουτιά.

10-essential-summer-tips-from-Cesar 130224-Dog-Diving-Ocean1 AWfuZ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dog-in-summer-4

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο