Έχετε ηλικιωμένη γατούλα; Κάντε της πιο εύκολη τη ζωή με αυτά τα 8 πράγματα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ηλικιωμένη γατούλα μπορεί να γίνει η τέλεια παρέα. Το λέμε και θα το λέμε συνέχεια. Τα ζώα μεγάλης ηλικίας είναι τα τελευταία που υιοθετούνται σε ένα καταφύγιο. Έτσι καταλήγουν να πεθάνουν σε ένα κλουβί. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι: Ο πρώτος επειδή σκεφτόμαστε το θάνατο. Ότι θα έρθει σύντομα και θα στενοχωρηθούμε. Δυστυχώς αυτό ναι μεν είναι ανθρώπινο όμως είναι και εγωιστικό. Γιατί κοιτάμε τον εαυτό μας. Το να περάσει όμως ένα ζωάκι τις τελευταίες μέρες της ζωής του-που μπορεί να είναι και χρόνια- σε ένα σπίτι είναι η υπέρτατη κίνηση φιλοζωίας. Για σκεφτείτε το. Ο δεύτερος λόγος που δεν προτιμάει κάποιος ένα γέρικο είναι επειδή θέλει μωρό (όλοι θέλουν μωρά) για να τα μεγαλώσουν και να τα χαρούν από μικρά. Και αυτό σκεφτείτε το.

Αν τώρα αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα μεγάλης ηλικίας ή το δικό μας έχει μεγαλώσει αρκετά, θα πρέπει να αρχίσουμε να το φροντίζουμε λίγο παραπάνω. Όπως θα κάναμε και με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, τη μητέρα μας ή τον πατέρα μας. Από πρακτικής άποψης 9 είναι τα βασικά πραγματάκια που χρειάζεται για να έχει άνεση και ηρεμία. Μπορεί να σας φανούν απλά. Όμως τις περισσότερες φορές τα αμελούμε. Αναζητήστε τα ή πάρτε ιδέες.

  1. Ένα αναπαυτικό και ζεστό κρεβάτι

Θεωρείται δεδομένο αλλά συχνά δεν είναι. Ένα ζώο μεγάλης ηλικίας κοιμάται όλη μέρα καθώς δεν έχει δυνάμεις για δραστηριότητες και παιχνίδια. Ένα μαλακό, βελούδινο και ζεστό κρεβατάκι που θα του δίνει την αίσθηση της ασφάλειας είναι το καλύτερο δώρο για εκείνο.

2. Μια αμμοδόχο κατάλληλη για ηλικιωμένα ζώα

Κάποια ζωάκια δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν την κλασική λεκάνη τους. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές όπου μπορεί η γάτα να μπαίνει μέσα πιο εύκολα.

3. Παιχνίδι για μεγάλες γάτες

Μπορεί, όπως είπαμε πιο πάνω, οι δραστηριότητες ενός ηλικιωμένου ζώου να έχουν περιοριστεί όμως θα πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ασκείται λίγο τόσο πνευματικά όσο και ψυχικά. Πώς προτείνουμε στους μεγάλους ανθρώπους να λύνουν σταυρόλεξα; Το παιχνίδι της φωτογραφίας λέγεται interactive toy BOX. Αναζητήστε το στο amazon.

4. Μια μαλακή βούρτσα για καλλωπισμό

Μια ηλικιωμένη γατούλα έχει πιο ευαίσθητο κορμάκι από μια νέα. Έχει χάσει μυϊκή μάζα και γενικώς έχει μια ευαισθησία. Αν θέλετε λοιπόν να τη χτενίσετε για να της κάνετε μασάζ αλλά και να την απαλλάξετε από τις περιττές τρίχες, αναζητήστε μια μαλακή βούρτσα ώστε να μην είναι επώδυνη η διαδικασία.

5. Μια φορητή σκηνή για γάτες

Είναι κάτι πρωτότυπο αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψει. Η φορητή αυτή σκηνή λέγεται Nala and Company’s pop-up pet tent και μπορείτε να τη βρείτε στο amazon. Είναι ένας ωραίος χώρος που θα της δίνει την αίσθηση προστασίας που τόσο την έχει ανάγκη.

6. Θερμαινόμενο χαλάκι για ηλικιωμένες γάτες

Το πιο ωραίο δώρο. Ιδανικό για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Το θερμαινόμενο αυτό χαλάκι προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του σώματος και λέγεται K&H Thermo-Kitty mat. Στοιχίζει περίπου 13 ευρώ και θα το βρείτε στο amazon.

7. Μαξιλαράκια-παιχνίδι

Μαλακά μικρά μαξιλαράκια που θα μπορεί να κοιμηθεί μαζί τους ή να παίξει. Ταιριάζουν και στο σπίτι σας. Θα τα βρείτε στο etsy.com. Μπορείτε όμως να βρείτε ανάλογα και στα καταστήματα με είδη pet shop ή να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι αν πιάνουν τα χέρια σας.

8. Λιχουδιές για τα δόντια της

Οι λιχουδιές αυτές της Purina έχουν γεύση σολομού και πωλούνται στο amazon. Βοηθούν στο να κρατούνται καθαρά τα δόντια του ζώου και δεν έχουν τεχνητά χρώματα. Είναι εγκεκριμένες από οδοντίατρους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο