Αμαλιάδα: Σχολείο φιλοξενεί μια αδέσποτη σκυλίτσα και έχει φτιάξει και το πορτρέτο της

από Μυρτώ Τζώρτζου
σχολείο-αδέσποτο
Η οικογένεια αρχικά και έπειτα το σχολείο διαμορφώνουν τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Για αυτό εδώ και χρόνια η φιλοζωική κοινότητα δεν σταματάει να κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις της χώρας μας να σκεφτούν σοβαρά το ζήτημα αυτό. Και να βάλουν επιτέλους το μάθημα της φιλοζωίας και της οικολογίας στα σχολεία. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση μέχρι τώρα από μέρους της Πολιτείας. Και μάλιστα σε μια χώρα που κατέχει την πρωτιά στις κακοποιήσεις, αυτό δεν θα ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίο;
Μέχρι να κάνει κάτι οργανωμένο και επίσημο η Πολιτεία, η κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Βάζει ένα λιθαράκι σε όλο αυτό που λέγεται φιλοζωία, οικολογία και φυσικά πολιτισμός. Για να μάθουν τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν πράξεις πολιτισμού, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Και τέτοιες είναι οι πράξεις που κάνουμε όταν βοηθάμε και φροντίζουμε τα ζώα που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη  μας. Και ιδιαίτερα τα αδέσποτα ζώα, τα οποία δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης στους εχθρικούς δρόμους της πατρίδας μας.
Με χαρά λοιπόν μαθαίνουμε για ένα σχολείο που φιλοξενεί μια αδέσποτη σκυλίτσα. Πρόκειται για το Πρώτο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, το οποίο εδώ και χρόνια φιλοξενεί και προσέχει την αδεσποτούλα Μπέλα.
Η Μπέλα είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που μόνο αγάπη έχει να δώσει. Έτσι έγινε η μασκότ του σχολείου που όλοι την αγαπούν, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές. Και εκείνη σπάνια απουσιάζει από το σχολείο όταν λειτουργεί. Είναι πάντα εκεί.
Για αυτόν το λόγο μάλιστα αποφάσισαν να την τιμήσουν και να φτιάξουν το προτρέτο της σε έναν τοίχο στο σχολείο. Το πορτρέτο της Μπέλας έγινε και, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είναι πραγματικά υπέροχο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο