Δείτε τον πανέμορφο γατοξενώνα για τα αδεσποτάκια που έβαλε ένα γραφείο τουρισμού

από Μυρτώ Τζώρτζου
gatospito

Όταν βλέπουμε φωτογραφίες από καταστήματα που φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια, γεμίζουμε με πολλή χαρά. Και ευτυχώς είναι πλέον αρκετά και σε όλη την Ελλάδα. Σιγά σιγά ο κόσμος αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και καταλαβαίνει ότι μπορεί να συνυπάρξει χωρίς κανένα πρόβλημα με αυτά. Και ότι αυτά θα του δώσουν αγάπη, ψυχική ηρεμία και χαρά. Με αντάλλαγμα λίγο φαγητό, νερό και κάποια χαδάκια.

Και όσο ο χειμώνας προχωράει, τόσο περισσότερο ανάγκη έχουν εκεί έξω οι μικροί μας φίλοι. Σε κάποια μέρη μάλιστα η επιβίωσή τους είναι αρκετά δύσκολη. Τα ζώα ακριβώς όπως εμείς κρυώνουν, πεινάνε και θέλουν ένα κατάλυμα στις δύσκολες χειμωνιάτικες μέρες.

Οι εθελοντές αλλά και πολλοί άλλοι έχουν ήδη οργανωθεί στις γειτονιές τους. Ένα πρόχειρο κατάλυμα, με μια ζεστή κουβέρτα μέσα, θα βοηθήσει πολύ στο να αντιμετωπίσουν τα ζώα το κρύο, τις βροχές, τον αέρα και το χιόνι. Μην ξεχνάμε εκεί έξω βρίσκονται γέρικα ζωάκια, μωρά, άρρωστα. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από εμάς.

Και μη φανταστείτε ότι χρειάζονται πολύπλοκα πράγματα. Ένα χάρτινο κουτί, καλά στερεωμένο για να μην το πάρει ο αέρας, και ζεστά ρούχα μέσα και είναι μια πρόχειρη αλλά πρακτική λύση. Ξέρουμε, πολλοί δεν τα θέλουν και τα πετάνε. Εδώ είμαστε εμείς και θα τα ξαναβάλουμε.

Με μεγάλη λοιπόν χαρά είδαμε από την Drosou Ioanna να δημοσιεύει ένα υπέροχο γατόσπιτο, γατοξενώνα για να είμαστε ακριβείς, που έβαλε το γραφείο τουρισμού Travel Mundo στη Νέα Ιωνία. Οι ιδιοκτήτες του γραφείου είναι φιλόζωοι και φροντίζουν τα αδέσποτα. Ο ξενώνας αυτός είναι πολύ όμορφος, σε γαλάζιο χρώμα, με σκαλίτσα να ανεβαίνουν στον πάνω όροφο αλλά και ονυχοδρόμιο για να ξύνουν τα νύχια τους. Εδώ οι γατούλες μπορούν να φάνε, να πιουν νεράκι και να προστατευτούν. Υπάρχει καλύτερο;

Μπράβο σε όλους και φυσικά στον άνθρωπο που κατασκεύασε κάτι τόσο ωραίο, τον Apostolis Tsimboukas.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο