Δράμα: Ένα γλυκό σκυλάκι με τρία πόδια ζει μόνιμα σε κλουβί- Ποιος θα ήθελε να το πάρει από εκεί;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα δύο καταφύγια της Σπάρτης, καλό είναι να σκεφτούμε και αυτά τα ζώα. Που ζουν στα κλουβιά και έχουν τόσο ανάγκη μια αγκαλιά και ένα χάδι.
Δυστυχώς όταν μιλάμε για αδέσποτα αναφερόμαστε σε αυτά των δρόμων. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα ζώα των καταφυγίων είναι αδέσποτα. Και έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα άλλα. Για να μην πούμε και περισσότερες. Το κλουβί, κατά τη γνώμη μας, είναι αργός θάνατος. Και όποιος δεν θέλει να το παραδεχτεί, ας κάτσει λίγο να το σκεφτεί. Τι κάνει ένα ζωάκι σε κλουβί; Τίποτα απολύτως. Λαχταρά όμως για να ζήσει. Γιατί στο κλουβί δεν ζει.
Ένα τέτοιο πλασματάκι είναι και το σκυλάκι στις πιο κάτω φωτογραφίες. Είναι, όπως μαθαίνουμε από τους Φιλόζωους Εθελοντές Δράμας-ΦΕΔΡΑ https://www.facebook.com/f.e.dramas/, ένα υπέροχο αγοράκι που ζει στο κυνοκομείο του Δήμου Δράμας.
Πρόκειται για ένα καλόκαρδο ζωάκι, μόλις 2,5 ετών, που είχε την ατυχία να γνωρίσει τον πόνο από νωρίς. Και για αυτό έχει χάσει το ένα του ποδαράκι. Είναι ένας γλύκας τριποδούλης. Χαδιάρης, παιχνιδιάρης και πολύ φιλικός με ανθρώπους και ζώα.
Δεν είναι κρίμα να παραμένει έγκλειστος μέσα σε κλουβί; Την ώρα που θέλει να παίξει, να τρέξει, να αγαπηθεί.
Αυτός που θα τον πάρει θα είναι πολύ τυχερός. Μην κοιτάξει που δεν έχει ένα ποδαράκι. Τα τριποδάκια είναι τα καλύτερα ζώα.
Αν θέλει κάποιος να τον βγάλει από το κλουβί και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ας επικοινωνήσει με το σύλλογο Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας-ΦΕΔΡΑ https://www.facebook.com/f.e.dramas/   6974424003.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο