Ένα σκυλάκι που εγκαταλείφθηκε λόγω μεγέθους έγινε η μασκότ μιας γκαλερί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα όμορφο σκυλάκι με το όνομα Bert, ράτσας Pomeranian, έχει γίνει η μασκότ στην γκαλερί Τέχνης The Hole στη Νέα Υόρκη. Ο Bert εγκαταλείφθηκε από τον εκτροφέα του σε ηλικία μόλις 4 μηνών σε καταφύγιο στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή θα γινόταν μεγάλος και θα ήταν δύσκολο να πωληθεί. Μέσα όμως στην ατυχία του στάθηκε τυχερός. Η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Kathy Grayson αναζητούσε να υιοθετήσει ένα σκυλάκι. Μπαίνοντας  στο PetFinder είδε τον Bert, το όνομα του οποίο τότε ήταν Jasper. Σύμφωνα μάλιστα με εκείνη η σχέση τους ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Από τη Αριζόνα ο σκυλάκος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και άρχισε να “μυείται” στον ενδιαφέρων χώρο της Τέχνης. “Τον πήρα αμέσως στην γκαλερί όπου με βοήθησε στην επαφή μου με τον κόσμο. Είμαι από τη φύση μου ντροπαλή και με τον Bert άρχισα να γίνομαι πιο κοινωνική. Σε μια γνωριμία ο Bert εμφανίζεται χαρούμενος και σπάει τον πάγο. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που επισκέπτες το κρατούν για να ποζάρει και να φωτογραφηθεί μπροστά στους πίνακες ζωγραφικής. Του αρέσει αυτός ο δημιουργικός κόσμος. Κάθεται στο γραφείο μου και περιμένει τους καλλιτέχνες να έρθουν. Είναι η μασκόκ του χώρου. Και επειδή η γκαλερί είναι dog friendly, πολλοί έρχονται εδώ με τα σκυλάκια τους”, θα πει στο διαδικτυακό”The Dodo” η περήφανη μαμά Grayson.

Η παρουσία του Bert δεν περιορίζεται μόνο στην γκαλερί της Νέας Υόρκης αλλά και σε άλλες που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις καθώς η Grayson τον παίρνει πάντα μαζί της. Πρόσφατα οι δυο τους επισκέφτηκαν το Μαϊάμι και τα Hamptons για επαγγελματικούς λόγους που έχουν φυσικά να κάνουν με την Τέχνη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο