Έτοιμα τα πρώτα πανέμορφα σπιτάκια του δήμου Αλίμου για τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
γατόσπιτα

Η θερμοκρασία ήδη έχει πέσει και ο χειμώνας ετοιμάζεται να έρθει για τα καλά. Νοέμβριος μήνας άλλωστε.

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους αλλά και για τα ζωάκια που ζουν έξω. Τα αδέσποτα που προσπαθούν να επιβιώσουν, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Να επιβιώσουν σε μέρες με πολύ κρύο, με αέρα, με βροχή και χιόνι. Τώρα περισσότερο από ποτέ έχουν την ανάγκη μας.

Χρειάζονται να τους φτιάξουμε κάποιες γωνιές που θα μπορούν να πηγαίνουν ώστε να προφυλάσσονται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Να μπορούν να ζεσταθούν λίγο.

Και φυσικά για άλλη μια φορά οι εθελοντές καλούνται να τα βοηθήσουν ώστε να περάσουν και αυτόν το χειμώνα χωρίς προβλήματα. Να βάλουν ένα σπιτάκι, να τοποθετήσουν κάτι ώστε να μπαίνουν μέσα και άλλα. Φαντασία να έχεις και θέληση και όλα γίνονται.

Μέσα σε όλη αυτή την ετοιμασία υπάρχουν και κάποιοι δήμοι-ελάχιστοι αλλά υπάρχουν-που σκέφτηκαν τα τετραποδάκια των δρόμων. Ένας από αυτούς είναι ο δήμος Αλίμου, ο οποίος σε συνεργασία με την Dog’s & cat’s home, την πρώτη επίσημη Ελληνική βιοτεχνία κατασκευής χειροποίητων σπιτιών για όλα τα κατοικίδια, έφτιαξε και τοποθέτησε τα πρώτα, πραγματικά υπέροχα, ξύλινα και με δύο ορόφους, σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες.

Μπράβο για την πρωτοβουλία και ευχόμαστε να μείνουν στη θέση τους και να βολέψουν όσες περισσότερες γατούλες γίνεται. Και, όπως γράφει και η πινακίδα που έβαλε, και σωστά έκανε,  η φιλοζωία είναι πολιτισμός.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

γατόσπιταγατόσπιταγατόσπιταγατόσπιταγατόσπιταγατόσπιταγατόσπιταγατόσπιταγατόσπιτα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο