Φιλοξενεί αδέσποτα μέχρι να τους βρει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Γνωστή για τη ακτιβιστική της δράση όσον αφορά τα ζώα, η πετυχημένη Ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρoυσίαστρια Maria Menounos ανεβάζει συχνά ποστ στους προσωπικούς της λογαριασμούς σε Instagram και facebook σχετικά με ζώα που έχουν ανάγκη. Πρόσφατη μάλιστα κοινοποίηση ήταν αυτή ενός κακοποιημένου πίτμπουλ, 3,5 ετών με το όνομα Zumba, το οποίο σώθηκε και ψάχνει ένα σπίτι για να γλυτώσει την ευθανασία.

Η 38χρονη Maria είναι επίσης μέλος στο Beagle Freedom Project, μιας φιλοζωικής οργάνωσης που αγωνίζεται να σώσει τα γνωστά σκυλιά Beagles των εργαστηρίων πειραμάτων όπου ζουν εκεί και βασανίζονται για όλη τους της ζωή. Η οργάνωση καταφέρνει συχνά και ελευθερώνει τέτοια σκυλάκια από διάφορες χώρες, όπως Νότια Κορέα, Κίνα και άλλες.

Τα σκυλιά πειραματόζωα ζουν περιορισμένα σε κλουβιά, συχνά σε κτίρια χωρίς φυσικό φως, και έτσι περνάνε για όλη τους τη ζωή, χωρίς να έχουν δει ποτέ τον ήλιο ή τον ουρανό. Συχνά μάλιστα τους αφαιρούν τις φωνητικές τους χορδές, για να μην ακούγονται όταν κλαίνε. Τρέφονται με ειδικά σκευάσματα, ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι η τροφή τους δεν έχει γεύση, δεν παίζουν έξω ή να αλληλεπιδρούν με άλλα ζώα ή ανθρώπους. Με λίγα λόγια, τα σκυλιά αυτά γεννήθηκαν για να ζουν σε ένα απάνθρωπο περιβάλλον και να δέχονται συνέχεια δόσεις πόνου και δηλητηρίων. Πριν μάλιστα από ένα χρόνο 10 σκυλάκια Beagles σώθηκαν από
τα δωμάτια πειραμάτων στη Νότια Κορέα και έφτασαν στην Καλιφόρνια όπου τα υποδέχτηκε η Menounos. Άνοιξε την πόρτα του κλουβιού τους και αυτά έπαιξαν εκτός κλουβιού για πρώτη φορά στη ζωή τους ελεύθερα, μακριά από τα βασανιστήριά τους.
Μπορεί βέβαια ο αριθμός όσων διασώζονται σε σχέση με αυτά που θυσιάζονται στο βωμό των πειραμάτων να είναι μικρός όμως όταν μιλάμε για ζωντανά πλάσματα και ψυχές ακόμα και ο αριθμός ένα είναι σημαντικός.

Η όμορφη Maria είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και όσον αφορά τα αδέσποτα καθώς συχνά μαζεύει σπίτι της κάποιο και το φιλοξενεί μέχρι να του βρει σπίτι. Είναι μάλιστα μέλος και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Wags & Walks που έχει έδρα στο Λος Αντζελες και ο σκοπός του είναι να βρίσκει μόνιμα ή προσωρινά (foster) σπίτια σε αδέσποτα. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Modern Dog» η Ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρουσίαστρια έχει είπε:
«Εχω τέσσερα σκυλιά στο σπίτι. Τον Baby, τον Benjamin, την Athena και τον Apollo, που είναι γερμανικό Shepherd. Τον πέταξαν από ένα αυτοκίνητο έξω από καταφύγιο. Τραγικό». Επίσης έχει ασχοληθεί σε πολλές εκπομπές της με θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων. Τα λεγόμενα puppy mills (εκτροφεία) και οι άθλιες συνθήκες μέσα σε αυτά είναι ένα από τα θέματα που έχει ασχοληθεί.

article-2222257-15A6D810000005DC-742_634x707 article-2243789-165F1196000005DC-137_634x651 athena1 hmVpozCAPnNl home-module-dogs-1 Maria+Menounos+Boyfriend+Walking+Their+Dogs+SbkRDf3QNYex maria-menounos-and-dog MM-walking-dogs untitled

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο