Η απίστευτη χαρά ενός σκύλου, που ζούσε σε καταφύγιο, τη μέρα που τελικά υιοθετήθηκε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κάθε μέρα ένας φιλικός σκυλάκος με το όνομα Major, οποίος ζούσε στο καταφύγιο της οργάνωσης Naperville Area Humane Society, περίμενε κάποιον να τον προσέξει. Μέσα στο κλουβί του έβλεπε τους επισκέπτες του καταφυγίου με μεγάλο ενθουσιασμό. Αλλά κανείς δεν τον ήθελε. Τον προσπερνούσαν και πήγαιναν σε άλλα κλουβιά με άλλους σκύλους. Ακόμα και οι άνθρωποι του καταφυγίου απορούσαν γιατί δεν τον έχει επιλέξει κάποιος. Και ο χρόνος περνούσε.

«Κανείς από εμάς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν υιοθετήθηκε, γιατί είναι πραγματικά ένας υπέροχος σκύλος», είπε στο The Dodo η Kristen Funk, διευθύντρια της Naperville Area Humane Society. Και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, νομίζω ότι όταν ένα ζώο περνάει πολύ καιρό σε ένα καταφύγιο, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Νομίζω ότι έτσι συνέβη με τον Major.»

Ο Major απολάμβανε να κάνει βόλτες με τους ανθρώπους του καταφυγίου και να παίζει με τους άλλους σκύλους εκεί, αλλά… κάτι έλειπε. Χρειαζόταν μια πραγματική οικογένεια. Το προσωπικό στο καταφύγιο ήταν απογοητευμένο καθώς περνούσαν οι μέρες και το αγαπημένο τους σκυλάκι δεν είχε ακόμα κανέναν να το πάρει.

«Ήταν πολύ αγαπητός από το προσωπικό και τους εθελοντές, οπότε κάθε μέρα που περνούσε χωρίς να έχει κανένα ενδιαφέρον ήταν άσχημη για όλους», αναφέρει η Funk.

Όμως το θαύμα έγινε. Το καταφύγιο έλαβε μια κλήση από ένα άντρα, τον Jose, του οποίου ο σκυλάκος του, που τον είχε χρόνια, είχε πεθάνει. Και ήθελε μια παρέα. Ο Frank επέλεξε τον Major χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν μια σπουδαία μέρα για όλους εκεί. Ο σκύλος θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Θα άφηνε το κλουβί και θα πήγαινε σε σπίτι.

Η σκηνή που ο σκύλος έβγαινε από το καταφύγιο μαζί με το νέο του μπαμπά ήταν συγκινητική. Ανέβηκαν στο φορτηγό του Frank και η χαρά του Major είναι δύσκολο να την περιγράψουν. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που έκανε σαν τρελός. Αμέσως έπεσε στην αγκαλιά του Frank και η έκφρασή του έδειχνε ευγνωμοσύνη. Η ζωή στο καταφύγιο τελείωνε. Μια άλλη ζωή, τελείως διαφορετική, μόλις ξεκινούσε. Μια ζωή που όλα τα ζώα την αξίζουν.

FACEBOOK/NAPERVILLE AREA HUMANE SOCIETY

NAPERVILLE AREA HUMANE SOCIETY

NAPERVILLE AREA HUMANE SOCIETY

Πηγή: The Dodo

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο