Ιεράπετρα: Η Δημοτική Αστυνομία πήγε σε νηπιαγωγείο και μίλησε στα παιδάκια για τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
νηπιαγωγείο-Ιεράπετρα

Μια πολύ ευχάριστη είδηση μαθαίνουμε και γεμίζουμε με χαρά και αισιοδοξία. Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιεράπετρας κάνει επισκέψεις σε σχολεία και ενημερώνει τους μαθητές με διαδραστικό τρόπο σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχει ο άνθρωπος και το σεβασμό που πρέπει να δείχνει απέναντι σε κάθε μορφή ζώου.

Τα παιδιά παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον όλα αυτά. Πληροφορούνται πράγματα που δεν τα γνωρίζουν και τους καλλιεργείται με αυτόν τον τρόπο η ενσυναίσθηση. Μοναδική λύση για να αλλάξει αυτή εκτεταμένη κακοποίηση των ζώων που επικρατεί σε όλη την επικράτεια είναι τα παιδιά!

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η δημοτική αστυνομία:

«Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς του 6ου Νηπιαγωγείου για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν για μία διαδραστική συζήτηση με τους μικρούς μας φίλους. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, καθώς μέσα στην αίθουσα ήδη υπήρχε ειδικό διαμορφωμένο σημείο, με υλικό ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα.
Σε κάθε σχολείο, ανάλογα την ηλικία, δίνεται έντυπο υλικό καθώς και δωρεάν βιβλία σχετικά με την προστασία των ζώων, την περιβαλλοντική ηθική κλπ για τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Στην προκειμένη περίπτωση δωρίστηκε το παραμύθι της Linda Henslegers, με την πραγματική ιστορία μιας τυφλής γατούλας, η οποία διασώθηκε εδώ στην περιοχή μας.

Εισήγηση/πρόγραμμα: «Τα δικαιώματα των ζώων, οι υποχρεώσεις των ανθρώπων». Τήρηση κανόνων ευζωίας, κανόνες ασφαλείας, η γλώσσα του σώματος κ.α.

  d.astynomia@ierapetra.gov.gr»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο