Κάρπαθος, Θεοφάνεια: Ο πατήρ Καλλίνικος ευλόγησε και ζωάκια

από Μυρτώ Τζώρτζου
παπάς γάτα

Ένας ιερέας με μεγάλη ψυχή είναι ο πατήρ Καλλίνικος, ο οποίος λειτουργεί στις Πυλές Καρπάθου. Οι άνθρωποι εκεί αλλά και όσοι τον γνωρίζουν έχουν να λένε τα καλύτερα για αυτόν. Αυτές τις μέρες στον αγιασμό ο πατήρ Καλλίνικος δεν ευλόγησε μόνο τους ανθρώπους. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τις οποίες ανάρτησε ο πατήρ Παναγιώτης Κωστούλας, την ευλογία του δέχτηκαν και ζώα, μια αδέσποτη γατούλα και ένα σκυλάκι.

Οι εικόνες πραγματικά είναι πολύ συγκινητικές και ελπίζουμε στο μέλλον να βλέπουμε περισσότερες σαν αυτές.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα αδέσποτα καθημερινά βλέπουν άσχημες συμπεριφορές των ανθρώπων προς αυτά. Κακοποιήσεις, βαναυσότητες, φόλες, βασανισμούς. Ακόμα και αν δεν είναι κάποιος εθελοντής και δεν βλέπει την κατάσταση από κοντά, αν περιηγηθεί λίγο στο Facebook, θα δει τι ακριβώς γίνεται.

Δυστυχώς άσχημες συμπεριφορές βλέπουμε κατά καιρούς και από ιερείς, οι οποίοι δεν θέλουν στο προαύλιο της εκκλησίας αλλά ούτε εκεί γύρω ζώα. Ακόμα και αν αυτά είναι φιλικά και κοινωνικά. Ακόμα και αν δεν ενοχλούν, δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα και φροντίζονται από ανθρώπους και φιλοζωικές. Με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν. Είτε οι ίδιοι είτε βάζοντας κάποιους άλλους.

Οι άνθρωποι της εκκλησίας μπορούν να επηρεάσουν κόσμο. Μπορούν να γίνουν πρότυπα και παραδείγματα. Μπορούν με τις πράξεις τους να διδάξουν και να αλλάξουν πράγματα. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν τα ζώα, δεν πειράζονται από αυτά, τα θέλουν και τα φροντίζουν. Ένας από αυτούς είναι και πατήρ Καλλίνικος.

Αυτούς καλό είναι να τους προβάλλουμε ώστε να γίνουν παράδειγμα προς όλους. Να δουν ότι η εκκλησία διδάσκει αγάπη, κάτι που δυστυχώς δεν το καταφέρνει πάντα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και αυτά:

Ιερέας στη Μύκονο αφήνει αδέσποτες γατούλες να κάθονται μέσα στην εκκλησία (βίντεο) – Petpet.news

Φιλόζωος ιερέας υιοθέτησε το σκυλάκο που βρέθηκε πρόσφατα παρατημένος σε έρημο μέρος στην Αμαλιάδα – Petpet.news

Ο παπα-Γιάννης της Σίφνου έχει πάντα μαζί του στην εκκλησία τη σκυλίτσα του Μαλού – Petpet.news

Λέσβος: Ιερέας κουβαλάει στα χέρια μια σκυλίτσα που έχει πρόβλημα με τη μέση της (petpet.news)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο