Μεσσηνία: Υιοθετήθηκε το σκυλάκι που έμεινε μόνο γιατί πριν λίγο καιρό πέθανε ο κηδεμόνας του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μερικά ζωάκια μέσα στην ατυχία τους είναι τυχερά. Για αυτό συχνά λέμε ότι ποτέ δεν ξέρεις το άστρο του κάθε ζώου. Μπορεί ένα αδεσποτάκι να είναι όμορφο πολύ- βέβαια όμορφα είναι όλα τα ζώα- και να μη βρίσκει με τίποτα σπίτι και ένα άλλο που δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό, να κάνει κλικ σε κάποιον και να το υιοθετήσει.
Οι άσχημες ιστορίες επίσης βοηθούν στο να βρει ένα ζώο σπίτι. Μια κακοποίηση, μια εγκατάλειψη, μια αρρώστια που ήταν η αιτίες που το πέταξαν και άλλα πολλά. Όπως και να έχει, η τύχη είναι πάντοτε καλοδεχούμενη. Το να σωθεί ένα πλάσμα και να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία είναι πολύ σημαντικό.
Κάτι τέτοιο συνέβη και με το όμορφο αγοράκι της φωτογραφίας από τη Μεσσηνία. Το ζώο, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, υπήρξε άτυχο καθώς πριν από ένα περίπου μήνα πέθανε ο άνθρωπος που το είχε. Και έμεινε μόνο του. Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα από την απώλεια του ανθρώπου σου. Τα περισσότερα ζώα το βιώνουν με κατάθλιψη.
Ο σκυλάκος-πρόκειται για αρσενικό-βρέθηκε από μια φιλόζωη κυρία, η οποία θα έφευγε σε 2 μέρες. Έτσι δεν θα υπήρχε μέρος για να πάει και αναγκαστικά θα έμενε στο δρόμο. Από σπίτι στο δρόμο. Δύσκολο για ένα ζώο που έχει μάθει σε μια συγκεκριμένη ζωή και τώρα καλείται να ζήσει σαν αδέσποτο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Φιλοξενήθηκε προσωρινά στη Μερόπη Μεσσηνίας και έγινε έκκληση για να βρεθεί ένα σπίτι και για αυτόν.
Και η τύχη που λέγαμε πιο πάνω του χαμογέλασε καθώς κάποιος άνθρωπος θέλησε να ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του και να το κάνει μέλος του.
Ευχάριστα νέα για ένα σκυλάκι που ατύχησε. Εμείς θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην εθελόντρια που το βρήκε και δεν το προσπέρασε. Στην κυρία που το φιλοξένησε και στους νέους του κηδεμόνες που το πήραν. Να έχει μια όμορφη ζωή με πολλή αγάπη και πολλά παιχνίδια. Όλα τα ζωάκια του κόσμου πρέπει να έχουν μια τέτοια ζωή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο