Νέα Σμύρνη: Εθελοντές διέσωσαν ένα γατάκι που έπεσε σε φρεάτιο και κινδύνευε να πνιγεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
gataki

Μια ακόμα πετυχημένη διάσωση είχε η εθελοντική ομάδα Alma Libre -Hellenic Animal Rescue, οι άνθρωποι της οποίας κλήθηκαν να σώσουν σε μια βροχερή μέρα ένα γατάκι που είχε πέσει σε φρεάτιο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Το ζώο έκλαιγε γοερά και η διάσωσή του έπρεπε αν γίνει άμεσα καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο και, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, εντόπισαν το μικρό να έχει βρει καταφύγιο στο βάθος του σωλήνα που οδηγούσε στο κεντρικό δίκτυο και παρέμενε εκεί ανταποκρινόμενο στα καλέσματά τους.

Πολύ προσεκτικά άνοιξαν τη σχάρα του φρεατίου, όμως δεν κατάφεραν να το κάνουν να τους πλησιάσει ούτε και όταν του έδιναν φαγητό. Πλησίασε μέχρι την άκρη του σωλήνα αλλά δεν μπόρεσαν να το πιάσουν.

Έτσι η μόνη λύση ήταν η αυτόματη παγίδα. Όμως ακόμα και μετά από αρκετή ώρα υπομονής δεν φάνηκε αυτό να έχει αποτέλεσμα. Και μπορεί η βροχή να είχε σταματήσει αλλά ο καιρός παρέμενε βροχερός.

Οι ίδιοι αναφέρουν: «Τότε και εντελώς απροσδόκητα το μικρό τιγράκι ξεπρόβαλε από την άκρη της σωλήνας αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον για το λαχταριστό δόλωμα εντός της παγίδας, αντίθετα την προσπέρασε και κατέφυγε στο διπλανό φρεάτιο. Το μικρό λοιπόν εντελώς απροσδόκητα ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του. Άμεσα κάναμε κινήσεις για να φράξουμε την είσοδο της σωλήνας του κεντρικού δικτύου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το γατί δεν θα μπορούσε να καταφύγει ξανά και χαθεί εκεί μέσα. »

Στη συνέχεια τα πράγματα για τους εθελοντές ήταν πιο εύκολα. Αφού το γατάκι ήταν πλέον περιορισμένο στο μικρό χώρο του φρεατίου, από όπου μπορούσε να βγει μόνο από ένα σημείο στο οποίο είχαν τοποθετήσει απόχη. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες το κατεύθυναν προς την έξοδο όπου και ασφαλίστηκε μέσα στην απόχη.

Το πορτοκαλί μικρούλι παραδόθηκε σε έναν άνθρωπο της γειτονιάς, ο οποίος φροντίζει τα αδέσποτα και θα φροντίσει να μην ξαναπάει στους δρόμους.

Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Elen Konte, Alexis Mantzoros

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο