Ο Βασίλης Τζιγκούρας έφτιαξε αναπηρικό αμαξίδιο για τη σκυλίτσα της ηθοποιού Άννας Βαγενά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα πολύ όμορφο καροτσάκι για την ανάπηρη σκυλίτσα της γνωστής ηθοποιού Άννας Βαγενά, της Λουλού, κατασκεύασε ο Βασίλης Τζιγκούρας και η σκυλίτσα φαίνεται ότι μάλλον απολαμβάνει χωρίς κανένα πρόβλημα τις βόλτες της αλλά και τη νέα της ζωή.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας είναι γνωστός. Σίγουρα το όνομά του θα το έχετε ακούσει. Στους ανθρώπους που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ο προστάτης των τετράποδων πλασμάτων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα ήταν γνωστός ως “ο υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να ξαναπερπατήσουν”. Που τα γλιτώνει από την ευθανασία και τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν.  Να περπατήσουν, να παίξουν και να χαρούν. Ζωάκια που μέχρι πρότινος ήταν καταδικασμένα, τώρα έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

Ο Βασίλης φτιάχνει εδώ και πολλά χρόνια αναπηρικά καροτσάκια για αυτά τα πλάσματα. Είναι ο founder της εταιρείας Plus2feet 2 Feet 2018. Σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2020 στο Home – JoinRadio και στην Κική Παπαδοπούλου είχε πει:

Η ιστορία με τα αμαξίδια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Περνούσα μια δύσκολη περίοδο τότε. Τα προβλήματα στην παλιά μου δουλειά ως υδραυλικός και κάποια προσωπικά θέματα, με έκαναν να κλειστώ στον εαυτό μου. Άρχισα να ασχολούμαι με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεάκια με ζώα. Το μάτι μου έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική, με έναν τύπο που έφτιαχνε αμαξίδια από σωλήνες υδραυλικού. Τότε, ξεκίνησαν όλα.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο αμαξίδιο το έφτιαξα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τεχνογνωσία δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν (την αποζημίωση της απόλυσης από την παλιά μου δουλειά την ξόδεψα σε υλικά, εργαλεία και έρευνα). Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο.”

Ένα από τα αμαξίδια που έφτιαξε ο Βασίλης είναι και αυτό της Ζάννης. Η Ζάννη είναι η υπέροχη σκυλίτσα του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ζέτας Μακρυπούλια, την οποία είχαν βρει αδέσποτη. Πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από ένα χειρουργείο στη σπονδυλική της στήλη, η σκυλίτσα δεν περπάτησε ξανά. Το αμαξίδιο του Βασίλη της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να χαρεί τη ζωή.

Έτσι θα χαρεί και η Λουλού της κ. Βαγενά, την οποία βλέπουμε στη φωτογραφία να χαμογελάει. Πώς να μη χαμογελάει όταν η αγαπημένη της Λουλού θα μπορεί να περπατάει χάρη στο αμαξίδιο που με πολύ μεράκι και αγάπη έφτιαξαν ο Βασίλης και η ομάδα του.

από τη Μυρτώ Tζώρτζου, myrto1@hotmal.com 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζάννη

O Βασίλης όμως δεν φτιάχνει αμαξίδια μόνο για σκυλάκια αλλά και για άλλα ζώα, γατάκια, χελώνες, κατσικάκια, πάπιες.

Δείτε και αυτό 👇

Αναπηρικό καροτσάκι σε προβατάκι, τη Βαλένθια, έφτιαξε ο Βασίλης Τζιγκούρας – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο