Παιδιά και ζώα: Μια σχέση αγάπης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα τα ζώα. Τα κίνητρα των παιδιών για απόκτηση ενός ζώου είναι η παρέα και το παιχνίδι. Το παιχνίδι αποτελεί την καλύτερη μορφή μάθησης για τα παιδιά. Η συνύπαρξη ενός παιδιού με ένα ζώο είναι ευεργετική τόσο για σωματικούς όσο και ψυχικούς λόγους. Τα ζώα διδάσκουν την πίστη, τη φιλία και την ανιδιοτελή αγάπη. Συνυπάρχοντας με ένα ζώο, τα παιδιά γίνονται υπεύθυνοι άνθρωποι.
Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που ζουν μαζί με ένα κατοικίδιο αντιμετωπίζουν λιγότερες ασθένειες ενώ αποκτούν και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα αφού εκτίθενται από νωρίς σε περισσότερες μολύνσεις.

Το Child Photo Competition είναι ένα διεθνές πρακτορείο φωτογράφων που στόχο έχει να ανακαλύπτει και να προάγει τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους παιδιών σε όλο τον κόσμο. Κάθε μήνα διοργανώνει θεματικούς διαγωνισμούς. Τον Νοέμβριο που μας πέρασε το θέμα ήταν “Παιδιά και Ζώα”. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Δείτε μερικές από τις υπέροχες φωτογραφίες.

photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-3__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-13__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-14__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-15__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-22__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-26__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-30__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-9__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-32__880photographers-from-all-over-the-world-capture-amazing-photos-of-children-and-animals-36__880

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο